Forum Ateista.pl
Konfederacja - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Polityka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Konfederacja (/showthread.php?tid=14881)

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 03.06.2024

W finale prawyborów Konfy na Prezydenta RP zmierzą się pewnie Mentzen z Bosakiem. Zastanawiam się, czy to starcie może się wymknąć spod kontroli i spowodować rozłam Konfy. Coś czuję, że Mentzen może próbować kantować...

Jakieś pomysły?

RE: Konfederacja - Sofeicz - 03.06.2024

Obaj za mało szuriaccy - im tam trzeba jakiegoś prawdziwego 'odlota'.

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 03.06.2024

Będą musieli odlecieć, bo chyba o wyborze kandydata Konfy na Prezydenta zadecydują... brauniści jako języczek u wagi. Mentzen może Brauna przekupić. Bosak może Brauna przekonywać nacjonalistyczno-katolicką ideą. Raczej wygra Mentzen.

Memcen może np. podzielić między braunistów jednego Bitcoina...

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 08.06.2024

Po ciszy wyborczej napiszę więcej o prawyborach Konfy na Prezydenta. Mam nowe informacje i wnioski. Uśmiech

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 09.06.2024

Mentzen rzekł ostatnio, że prezydenckie prawybory Konfy będą wyglądały jak prawybory Republikanów w USA. Czyli każdy chętny "człowiek z ulicy" (pewnie po wpłaceniu paru dych) będzie mógł zagłosować. Wychodzi więc, że brauniści wcale nie będą musieli być języczkiem u wagi. Rosną szanse Memtzena na nominację prezydencką, bo:
1. Mentzen ma doświadczenie w organizowaniu prawyborów, bo zrobił na takich samych zasadach prawybory jedynek Nowej Nadziei, a parafrazując zbrodniarza Stalina: "nieważne, kto głosuje; ważne, kto organizuje głosowanie".
2. Mentzen jest popularny i ma dużo fanów, którzy pójdą dla niego na prawybory.
3. Memtzen to sprytny organizator, więc zorganizuje sobie rzeszę głosujących.
4. Memtzem to też kanciarz, więc może przekupić głosujących (a majątek to on ma!).
5. Metzmem ostatnio dominuje w Konfie, co widać po listach Konfy do wyborów europarlamentarnych.
I tak dalej.

RE: Konfederacja - DziadBorowy - 09.06.2024

Były kandydat Konfederacji na posła i znana ruska onuca Piotr Panasiuk zabłysnął czymś takim:

https://x.com/Andrzej_HS/status/1799519943278342557/photo/1

"naszych dronów" czyli rosyjskich

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 09.06.2024

Braun według Exit Polla świetny wynik walnął, wyprzedził Berkowicza i jedzie do Europarlamentu. Braun? "No ludzie kochani"...

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 15.06.2024

Zagadka dla fanów Konfy na tym forum. Który konfederata rzekł to:
"Żydzi są wrogami narodu polskiego, chcą przejąć nasze terytorium i zaprowadzić Polaków do rezerwatu. Z tego rezerwatu Żyd czasem wypuści Polaka, by wypucował mu buty."

RE: Konfederacja - Elbrus - 15.06.2024

Zgaduję, że to Anna Bryłka - narodowczyni, mająca więc powinowactwo do narodowego socjalizmu.
Ale nawet jak publicznie nigdzie tak nie powiedziała, to w jej głowie krążą podobne myśli. Różnica może tkwić jedynie w innej formie literackiej, innej stylistyce, czyli to różnica kosmetyczna, ale odbiorca myśli podobny.

Pudło, pudełko, pudełeczko.

RE: Konfederacja - Elbrus - 15.06.2024

Czy ma to znaczenie, kto konkretnie to powiedział? Większe powinno mieć to, czy reszta się od tego odcięła, czy raczej uznała, że no ale wolność słowa... bo ja wprawdzie się z tym nie zgadzam, ale jeśli mój klubowy/partyjny towarzysz tak uważa, to ma do tego prawo.

No i znowu - to, że ktoś czegoś explicite nie mówi, nie oznacza, że tego nie popiera. Tym bardziej, jeśli nie wysuwa żadnej do tego kontry tam, gdzie kontra pojawić się powinna.

Bycie w sojuszu z antysemitą źle świadczy o danej osobie. Wiadomo.

RE: Konfederacja - Iselin - 15.06.2024

Najpierw zgadłam, a potem sprawdziłam, czy mam rację.

Halooo. Drodzy wyborcy Konfy, co z wami? Nie znacie "krasomówień" swego nowego europosła? Nikt nie zgadł? Smutny
Zawiedliście mnie.

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 16.06.2024

Jak Memcen chce być spryciarzem, to niech doprowadzi do tego, że prawybory prezydenckie Konfy odbędą się tylko w Warszawie. Z Warszawy Mentzen już został posłem. Jego Zajączkowska-Hernik pokonała w stolicy Kamińskiego. W stolicy jest mało narodowców i szurów braunowych. Więcej jest naiwnych wolnorynkowców i "centrokonfiarzy". Mentzen miałby wygranę w kieszeni.

RE: Konfederacja - Sofeicz - 16.06.2024

Ayla Mustafa napisał(a): Bycie w sojuszu z antysemitą źle świadczy o danej osobie. Wiadomo.

Chyba Jaro myśli podobnie

Cytat:W siedzibie Prawa i Sprawiedliwości przy ul. Nowogrodzkiej w Warszawie odbyło się spotkanie Jarosława Kaczyńskiego z dziennikarzami - relacjonował portal wPolityce.pl. Lider PiS odpowiedział na kilkanaście pytań.
Zapytano go m.in. o to, czy może dojść do zmiany układu rządzącego.
- Problem koalicji z PSL-em zawsze kończył się na niczym. A Konfederacja stawia sprawę tak, że my jesteśmy właściwie takim samym złem, jak PO. Są tacy, którzy mają wiarę, że taka postawa w końcu się skończy.

Ale póki ja jestem szefem PiS, to gaśnic do gaszenia chanuki używać nie będziemy - stwierdził Kaczyński, nawiązując do zachowania Grzegorza Brauna w Sejmie.

Jak podkreślił, "Konfederacja to jest pewien element lobbingu". - To dziwny twór, bo żeby w jednej niewielkiej partii były cztery partie, to naprawdę dość rzadko spotykane. (…)
To tak wygląda jakby oni byli tu po to, by prawica w Polsce nie rządziła - ocenił.

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 07.07.2024

Ayla Mustafa napisał(a): Halooo. Drodzy wyborcy Konfy, co z wami? Nie znacie "krasomówień" swego nowego europosła? Nikt nie zgadł? Smutny
Zawiedliście mnie.

Odpowiedź to Grzegorz Braun. Konfederosjanie muszą się jeszcze pouczyć o swych wodzach... I ogółem pouczyć.

Ciekawe, czy sojusz Ardanowskiego z kukiziwcami dołączy do Konfy. Na razie ardano-kukizowcy kleją się do Dudy, ale mogą być ze słabi bez sojuszu z Konfą.

RE: Konfederacja - Hans Żydenstein - 07.07.2024

Z tego co pamiętam, to Braun nie uważa, że wszyscy Żydzi są antypolscy.

RE: Konfederacja - Ayla Mustafa - 07.07.2024

No na pewno znajdą się też autodestrukcyjni, antysemiccy Żydzi, tak jak zdarzają się homofobiczni homoseksualiści i transfobiczni transeksualiści. Takich ßraun lubi.

Takich Braunowi łatwiej maltretować. I tacy maltretują współziomków przy okazji. Tacy sami "kręcą na siebie bat" do batożenia i podają go ßraunowi-debilowi.
https://www.wprost.pl/polityka/10205203/batozenie-homoseksualistow-grzegorz-braun-zaskakuje.html

RE: Konfederacja - Hans Żydenstein - 07.07.2024

Antysemiccy Żydzi, to jest dobre. Jak zapewne Norman Finkelstein, który dostał zakaz wjazdu do Izraela.

Życie to nie jest jakaś baśń Christiana Andersena.