![]() |
|
Czyj to obraz? - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Kultura i sztuka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Czyj to obraz? (/showthread.php?tid=5845) |
Czyj to obraz? - lumberjack - 06.09.2009 Zgadujeta artystę, a kto trafi ten zapodaje następny obraz. To co, bawicie się? Zaczynam: ![]() To powinno być łatwe do odgadnięcia, autor jest dosyć znanym artystą. Czyj to obraz? - magnus - 06.09.2009 Adolf Hitler?
Czyj to obraz? - lumberjack - 06.09.2009 Cholera. Zgadłeś. Myślałem, że trochę dłuższy czas minie zanim ktoś na to wpadnie...Jak się słyszy, że największy potwór w historii ludzkości malował obrazy to oczekiwałoby się, że tworzył jakieś przerażające, piekielne wizje. A ten co? Widoczki, Maryje i Jezusy... edit twoja kolej na zaprezentowanie obrazu...
Czyj to obraz? - kkap - 06.09.2009 lumberjack napisał(a):Cholera. Zgadłeś. Masz pecha, mówili dzisiaj w jakichś wiadomościach o aukcji obrazów Hitlera. Zapewne nie Ty jeden je widziałeś
Czyj to obraz? - magnus - 06.09.2009 Nie zgadłem - raczej znalazłem (google ). Szczerze, to jakbyś zmienił nazwę pliku na totalnie przypadkową to bym miał większe trudności ![]() Tak btw. to idea takiego konkursu jest niezbyt szczęśliwa, bo jak się trafi ktoś, kto akurat przypadkiem wie, to reszta już nie ma zabawy. Powinno być raczej pytanie - odpowiedzi na PW i po 24 godzinach ogłoszenie zwycięzców (najszybszy ma prawo zadać kolejne pytanie) albo podanie wyniku i next zagadka ![]() Ale OK, lećmy zgodnie z pierwotną formułą: ![]() W sumie to też jest proste
Czyj to obraz? - Piotrek R. - 06.09.2009 Beksiński ![]() kolejna zagadka również nie będzie skomplikowana
Czyj to obraz? - lumberjack - 06.09.2009 Cytat:Masz pecha, mówili dzisiaj w jakichś wiadomościach o aukcji obrazów Hitlera. Zapewne nie Ty jeden je widziałeś :wink:Heh, to zbieg okoliczności. Nie oglądam TV. magnus napisał(a):Szczerze, to jakbyś zmienił nazwę pliku na totalnie przypadkową to bym miał większe trudności No ale co tam jest w tej nazwie? Marywithjesus - to chyba dosyć popularna nazwa i jest chyba multum obrazów tak zatytułowanych. Eeee! Dobry pomysł z tym PW. Zmieńmy od teraz zasady na te, które zasugerował Magnus. Piotrek zapodaje obraz, a my go zasypujemy naszymi pw.
Czyj to obraz? - magnus - 06.09.2009 lumberjack napisał(a):Heh, to zbieg okoliczności. Nie oglądam TV.Ja też A nawet gdybym miał na ekranie ten obraz i ktoś by mi powiedział, że Hitler malował (w sumie to słyszałem o tym kilka razy, ale weszło i wyszło ) to też bym tego obrazu z nim nie skojarzył.Cytat:No ale co tam jest w tej nazwie? Marywithjesus - to chyba dosyć popularna nazwa i jest chyba multum obrazów tak zatytułowanych.W rzeczy samej, ale przeglądając wyniki (ok. 9 mln na hasło "Mary with Jesus") ten obrazek też się pojawił parę razy, w tym raz ze wskazaniem autora
Czyj to obraz? - lumberjack - 06.09.2009 Google to jednak masoński wynalazek. Zniszczył mój niecny plan.
Czyj to obraz? - marcinp - 07.09.2009 tineye.com psuje takie zabawy
Czyj to obraz? - magnus - 07.09.2009 No psuje, psuje ![]() Chociaż osobiście nie znałem tej strony. I znów trzeba zmieniać zasady zabawy - albo zamieszczać fragment obrazu lub jakoś zniekształcony, albo najpierw sprawdzić czy jest łatwy do znalezienia tym skryptem ![]() Albo będą zawody, kto szybciej namierzy... można też wymagać dokładnego tytułu i roku powstania dzieła. Zresztą... ja zaraz zrobię fotkę obrazu, którego nikt nie zgadnie, bo namalował go mój kolega
Czyj to obraz? - MightyYu - 07.09.2009 magnus napisał(a):Zresztą... ja zaraz zrobię fotkę obrazu, którego nikt nie zgadnie, bo namalował go mój kolega Ile zajmuje "zaraz"? Czy to "zaraz" powyżej jest tożsame z "zaraz" gdy np. rozpalona żonka czeka w łóżku i namawia do szybkiego przyjścia z łazienki? :p Czyj to obraz? - magnus - 07.09.2009 MightyYu napisał(a):Ile zajmuje "zaraz"? Raczej jest tożsame z "zaraz", gdy rodzic mówi do dziecka "zaraz cię zabiję, jak się nie uspokoisz"
Czyj to obraz? - magnus - 07.09.2009 Zgadłem tego Siudmaka i mam teraz coś wstawić. Chociaż Piotrek powinien to jakoś oficjalnie ogłosić, bo wyjdzie, żem samozwańczy zwycięzca ![]() Szczerze to wypróbowałem możliwości tego skryptu i mi się odechciało szukać po internecie obrazów - nawet jak się obetnie połowę i zmieni paletę kolorów to rozpoznaje A nie mam chyba w chacie żadnego albumu malarstwa żeby fotkę cyknąć.Ale OK. Wstawię coś, licząc na uczciwość uczestników zabawy: ![]() Trudne nie jest
Czyj to obraz? - lumberjack - 07.09.2009 Zupełnie nie kojarzę autora. Podobny obrazek do tych z Neverwinter nigths.
Czyj to obraz? - Piotrek R. - 10.09.2009 a był to Frank Frazetta ![]() no to teraz...
Czyj to obraz? - Piotrek R. - 14.09.2009 Malczewski, ech, ten wasz słomiany zapał... Czyj to obraz? - magnus - 15.09.2009 Słomiany czy nie... ja się na sztuce nie znam, mogę tylko oszukiwać... a nie o to tutaj przecież chodzi
Czyj to obraz? - Piotrek R. - 15.09.2009 nie dostałem priva od nikogo chcesz to rzuć następny obraz(ek)
Czyj to obraz? - lumberjack - 15.09.2009 Ja też nie wiedziałem, to niby czemu miałem się wypowiadać? Ale wstyd mi trochę, bo Malczewski jest z mojego miasta, a nie znam całości jego twórczości. Kto jest na tym obrazie - spętana śmierć?
|