To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komitet Obrony Demokracji
(31.12.2016, 14:31)Żarłak napisał(a): Kaczyński mentalnie znajduje się w opozycji od ćwierćwiecza, a może jeszcze dłużej. Ten człowiek bez wroga, bez dzielenia, bez mówienia "MY i ONI" nie potrafi funkcjonować. Przecież wszystkie asy w rękawie ma Kaczyński i bez problemu mógł rozwiązać "kryzys". Ale on go potrzebuje do swojej retoryki i by uzasadnić psucie prawa oskarżając przy tym opozycję, że "PiS nie może rządzić, bo przeszkadzają".

Projekcja. To obóz promagdalenkowy wykuł terminy mohery i wataha. A młodzi, wykształceni z większych miast? To Michnik groził, że nie odda Polski gówniarzom. A nie jego jest.

Tu zaś dokonuję refleksji noworocznej:
http://smocze.opary.salon24.pl/742757,co-zrobi-petru

Petru nic nie zrobi i znowu się skompromituje,  jak zwykle. Taką śmiałą hipotezę stawiam.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
Ale to jest prawda, co mówi żarłak i ty jako Pisowski troll wpisujesz się dokładnie w ten sam schemat, co twój szef. Srasz się nad tym co mówi Petru czy Schetyna, a to nie ma absolutnie żadnego wpływu na sytuację Polski w świecie, BO TO NIE ONI TERAZ RZĄDZĄ. Gdyby obchodziło cię cokolwiek związanego z tym krajem, prócz zlizywania paru groszy ze złej zmiany, to patrzyłbyś na to, jak ona przebiega. A nie na to co mówi opozycja, która poza zablokowaniem mównicy sejmowej (co niczego nie zmieniło) nie może zrobić absolutnie nic, bo jest w mniejszości
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
(29.12.2016, 17:11)zefciu napisał(a): marszałek zwołuje "Sejm" składający się z samych swoich, za co może poważnie odpowiedzieć karnie.
A tam. Dla picu odbędzie się proces na którym pokazowo podnóżek Prezesa zostanie uniewinniony i sprawa będzie praktycznie nie do ruszenia, nawet jeśli zmieni się władza. Manewr podobny jak z prewencyjnym wysłaniem ustawy o zgromadzeniach do aktualnego podnóżka Prezesa w TK - przecież PiS jasno powiedział, że sędziowie wybieranie przez Prezesa są własnością Prezesa, więc aktualny podnózek Prezesa w TK zrobi to co Prezes każe (zapewne klepnie, że ustawa jest OK, bo gdyby Prezes chciał uwzględnić głos społeczny, to mógł to zrobić w parlamencie).

(30.12.2016, 09:01)zefciu napisał(a): Przecież nikt nie mówi, że problemem jest miejsce obrad.

No ja mówię, że jest jednym z wielu problemów. I nie tylko ja. Nie mam wątpliwości, że aktualnie nie ma uchwalonej ustawy budżetowej ani prowizorium budżetowego, co oznacza, że wszystkie wydatki jakie będą dokonywane przez Kapitana Państwo będą dokonywane z naruszeniem zasad ustawy o finansach publicznych (między innymi rzecz jasna).
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
(02.01.2017, 11:24)Socjopapa napisał(a): No ja mówię, że jest jednym z wielu problemów.
Wydaje się jednak, że w uzasadnionym przypadku (typu wysadzenie budynku Sejmu w powietrze) zmiana miejsca obrad byłaby uzasadniona. Natomiast organizowanie własnego "Sejmu" z blackjackiem i dziwkami tylko dla koalicji rządowej - już nie.
Odpowiedz
(02.01.2017, 12:07)zefciu napisał(a):
(02.01.2017, 11:24)Socjopapa napisał(a): No ja mówię, że jest jednym z wielu problemów.
Wydaje się jednak, że w uzasadnionym przypadku (typu wysadzenie budynku Sejmu w powietrze) zmiana miejsca obrad byłaby uzasadniona. Natomiast organizowanie własnego "Sejmu" z blackjackiem i dziwkami tylko dla koalicji rządowej - już nie.

W takiej sytuacji możnaby się zastanawiać, ale takiej sytuacji nie było - szopka świąteczno-noworoczna mogła zostać łatwo zakończona i obrady mogły się odbywać tam gdzie powinny się odbywać bez konieczności tłumaczenia, że "nieważne czy widzę" (autor: podnóżek na stanowisku marszałka Kuchciński).

Organizowanie "własnego Sejmu" tylko pięknie pokazuje dlaczego takie "przenoszenie" miejsca obrad jest niedopuszczalne.

I nie, KODpKOD, nie będzie tłumaczył co to jest hierarchia aktów prawnych, bo wiem, że jest prikaz udawać, że nie ma różnicy między Konstytucją a uchwałą Sejmu (poza oczywiście faktem, że Konstytucja jest komunistyczna, więc należy ją olać).
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
(02.01.2017, 10:08)Dragula napisał(a): Ale to jest prawda, co mówi żarłak i ty jako Pisowski troll wpisujesz się dokładnie w ten sam schemat, co twój szef. Srasz się nad tym co mówi Petru czy Schetyna, a to nie ma absolutnie żadnego wpływu na sytuację Polski w świecie, BO TO NIE ONI TERAZ RZĄDZĄ. Gdyby obchodziło cię cokolwiek związanego z tym krajem, prócz zlizywania paru groszy ze złej zmiany, to patrzyłbyś na to, jak ona przebiega. A nie na to co mówi opozycja, która poza zablokowaniem mównicy sejmowej (co niczego nie zmieniło) nie może zrobić absolutnie nic, bo jest w mniejszości

Po pierwsze ma bo trzeba było przenieść obrady. Po drugie działania Ryska umacniają reżim PiSu i próbuję pojąć, czemu on kaczyzm umacnia. Po trzecie wywód Twój jest pełen oszczerstw, że niby nie pacze. Pacze i przewidziałem:

http://smocze.opary.salon24.pl/675634,wy...zenie-mocy

Oczywistym jest, że po 25 października prezydent Duda pozostanie prezydentem Dudą, wiceprzewodnicząca Szydło zostanie premierzycą Szydło ale Kaczor ogłosi się imperatorem i nastaną mroczne czasy Imperium. Krwawe rządy Darth Kaczausa i Darth Maciereula.

E a gdzie jest w konstutucji o sali plenarnej? Bo nie widzę.
Odpowiedz
Skoro smoki powtarzają mantrę, że "działania opozycji umacniają koalicję", to jest pewnym, że rzeczywistość przedstawia się dokładnie odwrotnie. Tzn JarKacz sra przed opozycją w gacie, dlatego właśnie smoki łażą po forach i próbują przekonać przeciwników PiS-u, aby się odwrócili od protestującej opozycji.

Dlaczego? Tego jeszcze nie wiem.
Odpowiedz
Cytat:Skoro smoki powtarzają mantrę, że "działania opozycji umacniają koalicję", to jest pewnym, że rzeczywistość przedstawia się dokładnie odwrotnie. Tzn JarKacz sra przed opozycją w gacie, dlatego właśnie smoki łażą po forach i próbują przekonać przeciwników PiS-u, aby się odwrócili od protestującej opozycji.

Dlaczego? Tego jeszcze nie wiem.

Bo ja wiem, z jednej strony sejmowa opozycja za wiele tu robić nie może, bo PiS zagarnął co się tylko dało, z drugiej strony PO i N. co chwila zalicza jakieś durne wpadki nakręcające "niezależne" media, jak chociażby teraz Petru z tą Portugalią. PiSowi w opozycji to IMO jednak lepiej wychodziło, wystarczy sobie przypomnieć ten zegarek Nowaka, o takiej stodole Szyszki będącej 10x większym przekrętem już tak się nie słyszy.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Widzę, że te emerytury ubeckie ugodziły co niektórych.
Odpowiedz
Wyobrażam sobie jak cobras i zefciu zdzierają tapety po stracie swoich ubeckich emerytur.
Odpowiedz
Jak to dobrze, że moja mossadowska jest pewna jak w banku Uśmiech
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
(02.01.2017, 22:07)El Commediante napisał(a): Wyobrażam sobie jak cobras i zefciu zdzierają tapety po stracie swoich ubeckich emerytur.

To czemu maja atak piany?
Odpowiedz
Chyba tylko w twojej głowie.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Czy to prawda, że Kaczyński mówi w jakiejś niezależnej gazecie, że dowodem na przygotowanie puczu było zamówienie kanapek?

Jeśli tak, to oznacza to jedną z dwóch rzeczy: albo Kaczyński jest już zbyt zmęczony polityką na funkcjonowanie w rzeczywistym świecie, albo tworzą wokół niego kordon dezinformacyjny z obawy o swoje posady.
Odpowiedz
(02.01.2017, 23:16)KODpKOD napisał(a): To czemu maja atak piany?
Jakiej piany? Czy cobras i zefciu gadają coś o jakimś puczu? Czy cobras i zefciu każą biskupom potępiać filibustrów z Sejmu? Czy cobras i zefciu planują wokół swoich miejsc pracy budować wysokie płoty? Czy cobras i zefciu podejmują jakieś wątpliwe prawnie działania, które mogą ich wpędzić w kłopoty? Czy cobras i zefciu rozpoczęli akcję banowania i ostrzegania na forach "katolickich" tych, którzy ich krytykują? Czy cobras i zefciu w akcie ostatecznej rozpaczy najmują trolli, którzy chodzą po forach i mówią, że ich oponenci sami sobie szkodzą i że się im "dziwią"?

No jakoś chyba nie. Zresztą nie słyszałem, żeby ustawa "dezubekizacyjna" miała pójść po emeryturach klawiszy. A tylko to jakoś mogłoby wpłynąć na stan posiadania mojej najbliższej rodziny.
Odpowiedz
(02.01.2017, 14:44)KODpKOD napisał(a): E a gdzie jest w konstutucji o sali plenarnej? Bo nie widzę.
Wielu rzeczy nie widzisz, ale ja nie odczuwam potrzeby walenia głową, eee, uczenia cię, czegokolwiek.
(03.01.2017, 01:52)El Commediante napisał(a): Czy to prawda, że Kaczyński mówi w jakiejś niezależnej gazecie, że dowodem na przygotowanie puczu było zamówienie kanapek?

Czyli to podnóżek na stanowisku marszałka Kuchciński jest puczystą? Interesujący rozwój sytuacji. Szybko poszło.
Odpowiedz
Z tym toczeniem piany to jednak coś jest na rzeczy, wszedłem sobie na stronę najbardziej niezależnych mediów niezalezna.pl i co widzę:
[Obrazek: XhvW9Zm.jpg]

Petru, Petru Petru i Petru.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
To jak jesteś już niezależny, to zacznij jeszcze być inteligentny i kup Niezbędnik Inteligenta Polityki Duży uśmiech Jak takie nazwy mogą powodować cokolwiek innego niż reakcję alergiczną?
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Mnie się tam najbardziej podoba ten bełkot o państwie kolonialnym zaraz obok reklamy Lidla Duży uśmiech

A oceniając reakcje to wychodzi na to, że rząd i jego szczekaczki faktycznie histerii zaczynają dostawać.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Wystarczy ze Majak pisze o PiS i ja nie muszę: http://natemat.pl/198151,polska-chylinsk...e-istnieje

(03.01.2017, 08:58)zefciu napisał(a):
(02.01.2017, 23:16)KODpKOD napisał(a): To czemu maja atak piany?
Jakiej piany?

Niekontrolowany wypływ kaczofobicznej frustracji i innych negatywnych emocji.

2. Już taki pucz kiedyś był:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamach_sta...sce_(1919)

I też się rozeszło na niczym.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości