Liczba postów: 4,025
Liczba wątków: 8
Reputacja:
497
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
lumberjack napisał(a): Także już chyba wiadomo, że nie ma co upatrywać w Chinach kogoś kto mógłby być rozjemcą. A ktoś się tego spodziewał? Chiny to tylko Rosja 2.0, pod paroma względami lepsze, pod paroma gorsze. A w ogóle to ponoć Mao Ze Dong nie mył wacka i zębów, bo jak twierdził, obmywa je w ciele kobiet. Macron powinien polecieć nie do Pekinu, a do Delhi.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Liczba postów: 2,393
Liczba wątków: 14
Reputacja:
312
Podobno wedle nałożnic Mao cielsko owego zbrodniarza cuchnęło. Było coś takiego.
Chińskie komuchy rozumem nie grzeszą. Xi, od którego w życiu nie usłyszałem mądrzejszej myśli, może kiedyś zaatakować Tajwan i dostać wpiernicz z powodu ordynarnej głupoty. Kiedyś chciałem przeczytać parę słynnych myśli Mao, ale była tam jakaś tępa żenada typu teksty o puszczaniu gazów, więc szybko proceder odpuściłem.
Liczba postów: 1,598
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
Wyznanie: Jezus Chrystus, Pan i Zbawiciel
Mustafa Mond napisał(a): Traktują go jak śmiecia, którym jest. W najlepszym przypadku można to uznać z homofobię a w najgorszym za nazizm, z którym Putin rzekomo walczy.
"Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia, nabywa rozumu.
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3
Liczba postów: 2,250
Liczba wątków: 9
Reputacja:
231
lumberjack napisał(a): https://twitter.com/visegrad24/status/16...5079852033
Przemówienie wydalone z chińskiego ministerstwa spraw zagranicznych. Także już chyba wiadomo, że nie ma co upatrywać w Chinach kogoś kto mógłby być rozjemcą. W zasadzie można by zamienić tą gadającą głowę na papieża Franciszka i wypowiedź pasowałaby tak samo. Sojusz chińsko-watykański?
07.04.2023, 15:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.04.2023, 15:18 przez lumberjack.)
Liczba postów: 21,893
Liczba wątków: 239
Reputacja:
1,283
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Coś może być na rzeczy
---
https://twitter.com/DamianDuda17/status/...ZyeTw&s=19
O sytuacji w Bachmucie:
Cytat:Sytuacja robi się coraz cięższa. Od teraz będziemy walczyć nie tylko o życie rannych żołnierzy w piwnicach, ale też na noszach wynosić ich z lini 0. Natężenie ognia jest takie duże, że nawet pancerne pojazdy ewakuacyjne nie mają szans. Smierć ma tu karnawał.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
07.04.2023, 20:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.04.2023, 21:43 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,283
https://twitter.com/Espiame_esta/status/...2419135489
ruski rubel jebł na łeb, na szyję  Pikne kolejki przed bankami  W linku filmik.
Chcieli przywrócić se ZSRR no to już mają kolejki jak za ZSRR
https://twitter.com/AlFa47945175/status/...6685151254
Cytat:Russia Finance Min reports big loss in Q1/2023:
Deficit 2.4 R trillion versus
Plus 1.13 R trillion in Q1/2022
Earnings decreased by 20.8% while spending increased by 34%.
Sanctions cut earnings.
Military expenses drive spendings
https://twitter.com/Tendar/status/1644398670685642752
A w Woroneżu właśnie hajcuje się elegancko fabryka bombowców i samolotów cywilnych  Dziśjeest dobry dzień. Piąteczek piątunio
https://twitter.com/MichalFellaPL/status...7813658625
Cytat:„Konieczne jest natychmiastowe uderzenie nuklearne w ośrodki decyzyjne Ukrainy, zanim rozpocznie się ukraińska kontrofensywa” – płonie centrum decyzyjne Federacji Rosyjskiej Sołowjowa.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
1,283
lumberjack napisał(a): Dwa Litry Wody napisał(a): Póki co jest dokładnie na odwrót. A przynajmniej jeśli chodzi o szermierkę. Po tym jak MKOL wydał wytyczne umożliwiające rosyjskim i białoruskim zawodnikom uczestniczenie w paryskich Igrzyskach Niemcy swoje zawody kwalifikacyjne odwołali, a my wręcz przeciwnie.
Cytat:Polski Związek Szermierczy (PZSzerm), razem z Ministerstwem Sportu i Turystyki, wyraził wstępną zgodę na start w imprezie rosyjskich i białoruskich sportsmenek.
Warunkiem będzie jednak podpisanie oświadczenia, w którym Rosjanki i Białorusinki zadeklarują, że m.in. nie popierają wojny reżimu Putina w Ukrainie (inwazja zbrojna prowadzona przez Rosję trwa od 24 lutego 2022 r.) oraz nie są zatrudnione w wojskowych i narodowych organach bezpieczeństwa.
Żądania PZSzerm nie są jednak do przyjęcia dla Iłgara Mamiedowa, prezesa Rosyjskiej Federacji Szermierczej.
Rosjanki nie wystąpią.
https://twitter.com/PawelJezowski/status...V1GRg&s=19
Sofeicz napisał(a): PS. Fajnie to rozwiązali w Wimbledonie - kacapy i baćki mogą grać jako bezpaństwowcy ale muszą podpisać lojalkę, że potępiają agresję Rosji.
A za podpisanie takiej bumagi w Rosji grozi im 10 lat łagru.
Dodatkowo 3/4 sportowców kacapskich, to wojskowi i milicjanci z klubów gwardyjskich więc na pewno ciężko by im było zdradzić matuszkę.
Wychodzi na to że to samo sprytne rozwiązanie wybrali Polacy.
Cytat:The International Fencing Federation has forced Poland to end its plans on only allowing Russian fencers to compete in an upcoming Olympic qualifier if they distance themselves from Putin.
In response, Poland decided to cancel the event.
Tunisia will host it instead
https://twitter.com/visegrad24/status/16...23489?s=20
Czyli kurwy ruskie pokażą się w Tunezji. Ta cała Międzynarodowa Federacja Szermierstwa chyba musi być nabąblowana kasą od ruskich.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
08.04.2023, 05:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2023, 05:47 przez geranium.)
Liczba postów: 976
Liczba wątków: 11
Reputacja:
23
Mustafa Mond napisał(a): Na wojnie ustąpione pole staje się cmentarzem ustępujących.
Może tak by było a może nie. Duze znacznie pewnie miałoby działanie organizacji międzynarodowych. A jak one działają?
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/...ponad.html
„W okopach nie ma ateistów” – to nie jest argument przeciwko ateizmowi; to argument przeciwko okopom…...
Autor: James Morrow
Reputacja:
1,283
https://apnews.com/article/russia-ukrain...7726a6db3b
Cytat:UNITED NATIONS (AP) — Russia lost elections to three United Nations bodies this week, a sign that opposition to its invasion of Ukraine over a year ago remains strong.
The votes in the 54-member U.N. Economic and Social Council follow approval of six non-binding resolutions against Russia by the 193-member U.N. General Assembly. The latest — on Feb. 23, the eve of the first anniversary of the invasion — called for Moscow to end hostilities and withdraw its forces and was adopted by a vote of 141-7 with 32 abstentions.
In the ECOSOC votes, Russia was overwhelmingly defeated by Romania for a seat on the Commission on the Status of Women. It lost to Estonia to be a member of the executive board of the U.N. children’s agency UNICEF. And it was defeated by Armenia and the Czech Republic in secret ballot votes for membership on the Commission on Crime Prevention and Criminal Justice.
Jest to jakaś pozytywna zmiana w ONZ.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 8,512
Liczba wątków: 62
Reputacja:
37
Mustafa Mond napisał(a): Podobno wedle nałożnic Mao cielsko owego zbrodniarza cuchnęło. Było coś takiego.
Chińskie komuchy rozumem nie grzeszą. Xi, od którego w życiu nie usłyszałem mądrzejszej myśli, może kiedyś zaatakować Tajwan i dostać wpiernicz z powodu ordynarnej głupoty. Kiedyś chciałem przeczytać parę słynnych myśli Mao, ale była tam jakaś tępa żenada typu teksty o puszczaniu gazów, więc szybko proceder odpuściłem. E, tam. Z całego dorobku chińskiej kultury czytać tego komucha? Polecam na przykład Lao Tsy albo Li Baia (Li Bai 李白)
Ażeby odkryć prawdziwe zasady moralności, ludzie nie potrzebują ani teologii, ani
objawień, ani bogów, potrzebują jedynie zdrowego rozsądku. J. Meslier, Testament.
Liczba postów: 14,667
Liczba wątków: 100
Reputacja:
304
geranium napisał(a): Czy faktycznie jest tak, że rosyjski człowiek kocha wojnę.
Zasadniczym błędem jest zakładanie, że ruscy to ludzie. Biologicznie oczywiście są ludźmi, ale tylko w tym znaczeniu tego słowa. Poza kwestią czysto biologiczną to "orkowie" rodem z Tolkiena czy Warhammer 40K jest najlepszym określeniem na to towarzystwo.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
12.04.2023, 17:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.04.2023, 17:19 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,283
Myślę że obrażasz orków przyrównując ich do ruskich. Może i są orkowie obrzydliwi ale nie aż tak. A ruscy to ruscy - wystarczająca obelga z jednoznacznymi konotacjami.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 20,904
Liczba wątków: 214
Reputacja:
961
Wyznanie: ate 7 stopnia
Socjopapa napisał(a): Zasadniczym błędem jest zakładanie, że ruscy to ludzie. Biologicznie oczywiście są ludźmi, ale tylko w tym znaczeniu tego słowa. Poza kwestią czysto biologiczną to "orkowie" rodem z Tolkiena czy Warhammer 40K jest najlepszym określeniem na to towarzystwo. To są prima sort Europejczycy wedle standardów XVII-XVIII wiecznych.
Tylko inni trochę poszli do przodu, a kacapy ciągle w okopach św. trojcy.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Reputacja:
1,283
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 1,262
Liczba wątków: 2
Reputacja:
150
Nie wiem czy już było ale w sieci pojawił się filmik jak ruskie szmaty obcinają głowę jeńcowi na żywca. Mam nadzieję, że upadek tego kacapskiego imperium będzie dla nich bolesne bardziej niż wszystkie dotychczasowe smuty.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"
― Ignacy Daszyński
12.04.2023, 22:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.04.2023, 22:41 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,283
Kontestator napisał(a): Nie wiem czy już było ale w sieci pojawił się filmik jak ruskie szmaty obcinają głowę jeńcowi na żywca. Mam nadzieję, że upadek tego kacapskiego imperium będzie dla nich bolesne bardziej niż wszystkie dotychczasowe smuty.
Widziałem to. Jednocześnie chciało mi się płakać i taki gniew płonie we mnie, że aż nie wyobrażam sobie co muszą czuć sami Ukraińcy. To chyba zostało puszczone w eter na pożytek ruskiej propagandy wewnętrznej - teraz ruscy żołnierze będą bać się zemsty Ukraińców i będą się chętniej bronili do ostatniej krwi w trakcie ukraińskiej kontrofensywy.
Osobiście jest mi strasznie smutno, że jestem tylko zwykłym człowiekiem ze zwykłą pensją. Gdybym był jakimś oligarchą multipierdyliarderem to bym już dawno temu kupił/załatwił Ukraińcom ATACMSy i ogólnie wszystko co potrzebne do totalnego unicestwienia rusków.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 4,025
Liczba wątków: 8
Reputacja:
497
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
Kontestator napisał(a): Mam nadzieję, że upadek tego kacapskiego imperium będzie dla nich bolesne bardziej niż wszystkie dotychczasowe smuty. Nie będzie. Nie ta epoka. Natomiast tym razem upadek może być trwały. Koszty wojny są dzisiaj olbrzymie. W tym też wojny zjednoczeniowej. Jeśli Rosja rozpadnie się na jakieś Puntlandy i Somalilandy to rządzące nimi liliputiny mogą okazać się za słabe na rekonkwisty.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Liczba postów: 14,667
Liczba wątków: 100
Reputacja:
304
Sofeicz napisał(a): Socjopapa napisał(a): Zasadniczym błędem jest zakładanie, że ruscy to ludzie. Biologicznie oczywiście są ludźmi, ale tylko w tym znaczeniu tego słowa. Poza kwestią czysto biologiczną to "orkowie" rodem z Tolkiena czy Warhammer 40K jest najlepszym określeniem na to towarzystwo. To są prima sort Europejczycy wedle standardów XVII-XVIII wiecznych.
Tylko inni trochę poszli do przodu, a kacapy ciągle w okopach św. trojcy. Polemizowałbym jednak. Oczywiście standardy etyczne czy standardy prowadzenia wojny odbiegały od obecnych, ale jawnie głoszona chęć wymordowania całego narodu wśród "ludu" raczej nie była standardem.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
13.04.2023, 10:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.04.2023, 11:03 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,283
Ja mam teraz takie uczucia względem ruskich. I myślę że na chwilę obecną byłbym chyba gorszym zbrodniarzem wojennym niż ci ruscy którzy odcinają głowy. Jakby mi taki ruski wpadł w ręce to bym go ciął na żywca szlifierką kątową kawałeczek po kawałeczku. Nigdy nikogo tak bardzo nie nienawidziłem. Nikim tak bardzo nie gardziłem.
lumberjack napisał(a): Osobiście jest mi strasznie smutno, że jestem tylko zwykłym człowiekiem ze zwykłą pensją. Gdybym był jakimś oligarchą multipierdyliarderem to bym już dawno temu kupił/załatwił Ukraińcom ATACMSy i ogólnie wszystko co potrzebne do totalnego unicestwienia rusków
Tak a propos super artykuł o bardzo spoko gościu: https://www.agweb.com/news/policy/politi...ront-lines
Cytat:Who's the billionaire who has quietly helped Ukraine with hundreds of millions of dollars and equipment sent to Ukraine, especially in the agriculture sector? Meet Howard Buffett, son of Warren Buffett.
https://twitter.com/QuackersNCheese/stat...uDPrA&s=19
Takich bogaczy to ja szanuję.
A nawet i niektórych oligarchów. Co by nie mówić o korupcji i oligarchach, to taki np. Poroszenko nie uciekł z Ukrainy i non stop ładuje swoją kasę w obronę Ukrainy. Jeśli już kupujeta słodycze to możecie kupić coś firmy Roshen. To jego firma i niektóre słodycze są naprawdę git.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 20,904
Liczba wątków: 214
Reputacja:
961
Wyznanie: ate 7 stopnia
lumberjack napisał(a): Ja mam teraz takie uczucia względem ruskich. I myślę że na chwilę obecną byłbym chyba gorszym zbrodniarzem wojennym niż ci ruscy którzy odcinają głowy. Jakby mi taki ruski wpadł w ręce to bym go ciął na żywca szlifierką kątową kawałeczek po kawałeczku. Obawiam się, że nie byłbyś w stanie. Do tego trzeba być patopojebem.
Normalny człowiek może co najwyżej zabić w walce ale znęcanie się nad jeńcem, to inna bajka.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
|