10.08.2014, 06:26
Towar towarem, nie prawem !
"Do jasnych dążąc głębin – nie mógł trafić w sedno śledź pewien obdarzony naturą wybredną. Dokądkolwiek wędrował, zawsze nadaremno. Tu jasno, ale płytko, tam głębia, ale ciemno."
|
Przekaz z siódmej gęstosci
|
|
10.08.2014, 06:26
Towar towarem, nie prawem !
"Do jasnych dążąc głębin – nie mógł trafić w sedno śledź pewien obdarzony naturą wybredną. Dokądkolwiek wędrował, zawsze nadaremno. Tu jasno, ale płytko, tam głębia, ale ciemno."
10.08.2014, 13:55
Neuromanta napisał(a):Tfu! Kapitalista... Nie, po prostu sprawdziłem jaka jeszcze możliwość pozostaje
10.08.2014, 18:16
ρσмαяαńczα вєz ѕкףяк napisał(a):Nie, po prostu sprawdziłem jaka jeszcze możliwość pozostajeFormalista!!!
17.08.2014, 13:04
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
22.08.2014, 16:53
Sekundę widziałem, ale spojrzenie tej pani sugeruje co mnie czeka przez następne 15 minut.
11.10.2014, 16:43
Najnowszy przekaz, prosto z rynku we Wrocławiu:
Kto nie daje rady oglądać całości, niech chociaż*przewinie na 16:10 gdzie ma miejsce oczywisty sabotaż mafii farmaceutycznej.
niewychowany
11.10.2014, 21:44
Im dłużej go słucham tym chętniej bym go do pieca jakiegoś wrzucił. Ciekawe czy on w to wszystko wierzy i szczerze o tym wszystkim gada czy jest cynikiem żerującym na idiotach.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
30.10.2014, 09:09
Krótkie i szybkie pytanie jeszcze przed niewolniczą pracą pasujące do wątku choć oderwane od kontekstu.
Zainspirowane przez artykuł: Diament z Azorka Więc Czy atomy wyprowadzone ze stanu "Azorek" i wprowadzone do stanu "Diament" zmieniają swój stan na skutek naturalnych sił i działań w zależnościach materii czy nienaturalnych? Innymi słowy czy człowiek przemieniający Azorka w Diament jest ze swoją świadomością jedynie złożoną zależnością w materii czy raczej jest Bogiem oderwanym od swoich przyczyn, swoich skutków w materii? (chciałoby się dodać Bogiem dającym od rana z barankami po łące ale to takie fizyczne, że do duchów nie pasuje, duchy raczej przenikają pustkę poznając ją
01.11.2014, 12:32
krystkon napisał(a):Krótkie i szybkie pytanie jeszcze przed niewolniczą pracą pasujące do wątku choć oderwane od kontekstu.Niestety raczej materii - porównałbym to do muchy topiącej się w żywicy. Też powstaje taki "diamencik". Oczywiście różnicą jest celowe, świadome działanie człowieka - jednak akt kreacji jest jak najbardziej pospolity i z wszelkimi prawami zgodny, a i sam człowiek w pełni materialny. [Tylko bez pytań, czy piszę żeby pisać - na gościa czekam ]
ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com
01.11.2014, 18:49
ARHIZ napisał(a):Niestety raczej materii - porównałbym to do muchy topiącej się w żywicy. Też powstaje taki "diamencik". Oczywiście różnicą jest celowe, świadome działanie człowieka - jednak akt kreacji jest jak najbardziej pospolity i z wszelkimi prawami zgodny, a i sam człowiek w pełni materialny. Śmiem kwestionować podzial na celowe i niecelowe, swiadome i nieswiadome. Twierdze ze wszystko na tym swiecie dzieje sie swiadomie i celowo albowiem materialny znaczy swiadomy. Mozemy spierac sie jedynie o poziom zlozonosci. Jesli mucha topi sie w żywicy to istnieje odpowiadajaca temu swiadoma potrzeba.
01.11.2014, 23:04
Co? Jaki ma mucha cel w utopieniu się w żywicy???
01.11.2014, 23:44
Właśnie, świadoma potrzeba muchy, żywicy, czy Boga? (nawet nie wiem, czy wg Ciebie Bóg w ogóle istnieje i czy jest materialny...)
Dlaczego materialny = świadomy? Zaczerpnąłeś to od Tangusa, czy potrafisz to jakkolwiek wyjaśnić? (jeśli już to gdzieś zrobiłeś, to podeślij, proszę, link)
01.11.2014, 23:49
Także chciałbym wiedzieć, dlaczego materialny ma się równać akurat świadomy - i jak w ogóle tą świadomość definiujesz?
ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com
02.11.2014, 00:21
ARHIZ...
Nie zauważyłeś, że krystkon jest trochę... słaby na umyśle? Dlatego właśnie uznaje wszystko co istnieje za świadome. To się nazywa "objaw". Nie jedyny to z prezentowanych nam tu. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|