To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przekaz z siódmej gęstosci
Towar towarem, nie prawem !
"Do jasnych dążąc głębin – nie mógł trafić w sedno śledź pewien obdarzony naturą wybredną. Dokądkolwiek wędrował, zawsze nadaremno. Tu jasno, ale płytko, tam głębia, ale ciemno."
Odpowiedz
Tfu! Kapitalista...
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Tfu! Kapitalista...

Nie, po prostu sprawdziłem jaka jeszcze możliwość pozostaje Oczko
"Do jasnych dążąc głębin – nie mógł trafić w sedno śledź pewien obdarzony naturą wybredną. Dokądkolwiek wędrował, zawsze nadaremno. Tu jasno, ale płytko, tam głębia, ale ciemno."
Odpowiedz
Pogubiłem się :-D
Sebastian Flak
Odpowiedz
ρσмαяαńczα вєz ѕкףяк napisał(a):Nie, po prostu sprawdziłem jaka jeszcze możliwość pozostaje Oczko
Formalista!!!

Odpowiedz
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Gonzo zaorał.

Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?v=lUDJMEXt...kqcBv7mHzA

Odpowiedz
Sekundę widziałem, ale spojrzenie tej pani sugeruje co mnie czeka przez następne 15 minut.
Odpowiedz
Najnowszy przekaz, prosto z rynku we Wrocławiu:

Kto nie daje rady oglądać całości, niech chociaż*przewinie na 16:10 gdzie ma miejsce oczywisty sabotaż mafii farmaceutycznej.
niewychowany
Odpowiedz
Im dłużej go słucham tym chętniej bym go do pieca jakiegoś wrzucił. Ciekawe czy on w to wszystko wierzy i szczerze o tym wszystkim gada czy jest cynikiem żerującym na idiotach.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Krótkie i szybkie pytanie jeszcze przed niewolniczą pracą pasujące do wątku choć oderwane od kontekstu.
Zainspirowane przez artykuł:
Diament z Azorka

Więc

Czy atomy wyprowadzone ze stanu "Azorek" i wprowadzone do stanu "Diament" zmieniają swój stan na skutek naturalnych sił i działań w zależnościach materii czy nienaturalnych?

Innymi słowy czy człowiek przemieniający Azorka w Diament jest ze swoją świadomością jedynie złożoną zależnością w materii czy raczej jest Bogiem oderwanym od swoich przyczyn, swoich skutków w materii? (chciałoby się dodać Bogiem dającym od rana z barankami po łące ale to takie fizyczne, że do duchów nie pasuje, duchy raczej przenikają pustkę poznając ją Uśmiech
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Krótkie i szybkie pytanie jeszcze przed niewolniczą pracą pasujące do wątku choć oderwane od kontekstu.
Zainspirowane przez artykuł:
Diament z Azorka

Więc

Czy atomy wyprowadzone ze stanu "Azorek" i wprowadzone do stanu "Diament" zmieniają swój stan na skutek naturalnych sił i działań w zależnościach materii czy nienaturalnych?

Innymi słowy czy człowiek przemieniający Azorka w Diament jest ze swoją świadomością jedynie złożoną zależnością w materii czy raczej jest Bogiem oderwanym od swoich przyczyn, swoich skutków w materii? (chciałoby się dodać Bogiem dającym od rana z barankami po łące ale to takie fizyczne, że do duchów nie pasuje, duchy raczej przenikają pustkę poznając ją Uśmiech
Niestety raczej materii - porównałbym to do muchy topiącej się w żywicy. Też powstaje taki "diamencik". Oczywiście różnicą jest celowe, świadome działanie człowieka - jednak akt kreacji jest jak najbardziej pospolity i z wszelkimi prawami zgodny, a i sam człowiek w pełni materialny.

[Tylko bez pytań, czy piszę żeby pisać - na gościa czekam Język]
ॐ नमः शिवाय

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: 
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com 
Odpowiedz
ARHIZ napisał(a):Niestety raczej materii - porównałbym to do muchy topiącej się w żywicy. Też powstaje taki "diamencik". Oczywiście różnicą jest celowe, świadome działanie człowieka - jednak akt kreacji jest jak najbardziej pospolity i z wszelkimi prawami zgodny, a i sam człowiek w pełni materialny.

[Tylko bez pytań, czy piszę żeby pisać - na gościa czekam Język]

Śmiem kwestionować podzial na celowe i niecelowe, swiadome i nieswiadome.
Twierdze ze wszystko na tym swiecie dzieje sie swiadomie i celowo albowiem materialny znaczy swiadomy.

Mozemy spierac sie jedynie o poziom zlozonosci.
Jesli mucha topi sie w żywicy to istnieje odpowiadajaca temu swiadoma potrzeba.
Odpowiedz
Co? Jaki ma mucha cel w utopieniu się w żywicy???
Odpowiedz
Właśnie, świadoma potrzeba muchy, żywicy, czy Boga? (nawet nie wiem, czy wg Ciebie Bóg w ogóle istnieje i czy jest materialny...)
Dlaczego materialny = świadomy? Zaczerpnąłeś to od Tangusa, czy potrafisz to jakkolwiek wyjaśnić? (jeśli już to gdzieś zrobiłeś, to podeślij, proszę, link)
Odpowiedz
Także chciałbym wiedzieć, dlaczego materialny ma się równać akurat świadomy - i jak w ogóle tą świadomość definiujesz?
ॐ नमः शिवाय

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: 
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com 
Odpowiedz
ARHIZ...

Nie zauważyłeś, że krystkon jest trochę... słaby na umyśle?
Dlatego właśnie uznaje wszystko co istnieje za świadome.
To się nazywa "objaw".
Nie jedyny to z prezentowanych nam tu.

Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?v=Mfn2zLj5SJY

Nowe przekazy

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości