To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Całun Turyński - młot na ateistów?
białogłowa napisał(a):handlarz relikwią mógł wcale nie być związany z Kościołem

Większość tych relikwii jest wystawianych w ... kościołach. Rzymskokatolickich najczęściej, bo tam finansowanie fantazji jest najbardziej rozpowszechnione.
"Dyskusja z idiotami niepotrzebnie ich nobilituje"
Odpowiedz
piotr35 napisał(a):Większość tych relikwii jest wystawianych w ... kościołach.
No i jak to się ma do tego co napisałam?
Odpowiedz
białogłowa napisał(a):No i jak to się ma do tego co napisałam?
Nijak. Ale w jednej z 5 książek, jakie piotr35 w życiu przeczytał było to napisane. No to nie mógł sobie darować.
Odpowiedz
zefciu napisał(a):Nijak. Ale w jednej z 5 książek, jakie piotr35 w życiu przeczytał było to napisane. No to nie mógł sobie darować.
Skąd ta wiedza, że piotr35 przeczytał w życiu 5 książek?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
białogłowa napisał(a):No i jak to się ma do tego co napisałam?

No bo jak powszechnie wiadomo, wszystkim obcym, czyli nie będącym właścicielami kościoła, wolno w nim robić dowolne rzeczy, które Krk (nominalny właściciel nieruchomości), ma totalnie gdzieś. A przypadek księdza Lemańskiego, czy tez księdza Natanka, to tylko takie sobie bardzo liczne wyjątki potwierdzające regułę o tym, ze w kościele wolno robić wszystko dowolnym osobom bez zgody właściciela. Bezkarnie. Duży uśmiech

białogłowo: oderwałaś się od rzeczywistości?
Odpowiedz
Nadal nie wiem jak to się ma do tego co faktycznie napisałam. Zbyt wysoki poziom abstrakcji jak na mnie Oczko
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Skąd ta wiedza, że piotr35 przeczytał w życiu 5 książek?
Ot tak - chciałem być dla niego miły.
Odpowiedz
zefciu napisał(a):Ot tak
Ot tak, czyli wnioskuję, że sobie to wymyśliłeś. Dlaczego chciałeś w ten sposób być dla niego miły, wymyślając informację, że przeczytał 5 książek?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Dlaczego chciałeś w ten sposób być dla niego miły, wymyślając informację, że przeczytał 5 książek?

Ponieważ działalność forumowa Piotra35 wskazuje, ze nie przeczytał żadnej. Dlatego tez 5 książek, jest i tak wielkim honorem dla niego.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
pilaster napisał(a):Ponieważ działalność forumowa Piotra35 wskazuje, ze nie przeczytał żadnej. Dlatego tez 5 książek, jest i tak wielkim honorem dla niego.
Działalność forumowa Piotra35 na to wskazuje? W jaki sposób? Jak to mierzycie z Zefciem? Sobie ile dajecie książek? 100 - 200, czy mniej?

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Działalność forumowa Piotra35 na to wskazuje? W jaki sposób?

Kolosalne luki w wiedzy na tematy, na które sie wypowiada, połączone z abslutnym przekonaniem o własnej racji. Dodatkowo skrajne niechlujstwo intelektualne, powtarzanie w kółko tych samych, już dawno skompromitowanych i fałszywych argumentów. Wysiłek doprowadzenia jakiegoś tematu do logicznego końca najwyraźniej przerasta Piotra35.

To wszystko wskazuje, że nigdy w życiu żadnej książki on nie przeczytał. Po prostu nie dałby rady z tekstem dłuższym niż 10-20 tys znaków. Najdalej po kilkunastu stronach starciłby kontrolę nad wątkiem.

Cytat: Sobie ile dajecie książek? 100 - 200, czy mniej?

Pilaster czyta mniej więcej 1-2 ksiażki tygodniowo, a w czasach kiedy nie miał obowiązków rodzinnych, było to około 5-6 książek. Tak czy owak wynik jest w tysiącach.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Ot tak, czyli wnioskuję, że sobie to wymyśliłeś. Dlaczego chciałeś w ten sposób być dla niego miły, wymyślając informację, że przeczytał 5 książek?

Obawiam się, ze zefciu ma racje, bo w minionym właśnie maju przeczytałem tylko 4 książki.
Wszystko przez to, ze z powodu nadmiaru nadgodzin musiałem jeździć do pracy autem. Ciężko jest jednocześnie prowadzić i czytać. Duży uśmiech

Teraz nadrabiam znowu jeżdżąc pociągiem, a specjalnie dla zefcia, w liberalnym czynie społecznym mam zamiar w czerwcu przekroczyć zefciowe magiczne 5. Na razie jestem pod koniec 2-giej książki (Aldiss - Lato Helikonii).
Dzięki za doping. Oczko
Odpowiedz
piotr35 napisał(a):Dzięki za doping. Oczko
Spoko. Tysiące książek przeczytanych najwyraźniej od argumentacji ad personam, nie wyzwala Oczko

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Tysiące książek przeczytanych najwyraźniej od argumentacji ad personam, nie wyzwala Oczko

"Argumentacja" ad personam jest dowodem na coś dokładnie przeciwnego, dowodem całkowitego braku oczytania. Niestety.
Odpowiedz
No was łosiu i piotrze mniejsza ilość też nie wyzwoliła, więc nie ma się co tak obruszać.

Odpowiedz
idiota napisał(a):No was łosiu i piotrze mniejsza ilość też nie wyzwoliła, więc nie ma się co tak obruszać.
Obruszasz się Piotrze? Polecam bieganie na "obruszanie" organizmu Oczko

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Obruszasz się Piotrze?

A na co?
Szczęśliwie dzięki funkcji "ignore" ominęła mnie jakaś kolejna idiotyczna wypowiedź.
Odpowiedz
piotr35 napisał(a):A na co?
Szczęśliwie dzięki funkcji "ignore" ominęła mnie jakaś kolejna idiotyczna wypowiedź.
W sumie racja Oczko

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
idiota napisał(a):No was łosiu i piotrze mniejsza ilość też nie wyzwoliła, więc nie ma się co tak obruszać.
To książki są niepoliczalne...? Przyganiał kocioł garnkowi.
"Zbiegać za jednym klejnotem pustynie,
Iść w toń za perłą o cudu urodzie,
Ażeby po nas zostały jedynie
Ślady na piasku i kręgi na wodzie". L. Staff
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Spoko. Tysiące książek przeczytanych najwyraźniej od argumentacji ad personam, nie wyzwala Oczko
Nie ilość a jakość.
Jedna dobra wystarczy.
Inaczej stajesz się igraszką cudzych myśli.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości