Liczba postów: 4,845
Liczba wątków: 57
Reputacja:
14
białogłowa napisał(a):handlarz relikwią mógł wcale nie być związany z Kościołem
Większość tych relikwii jest wystawianych w ... kościołach. Rzymskokatolickich najczęściej, bo tam finansowanie fantazji jest najbardziej rozpowszechnione.
"Dyskusja z idiotami niepotrzebnie ich nobilituje"
Liczba postów: 1,661
Liczba wątków: 4
piotr35 napisał(a):Większość tych relikwii jest wystawianych w ... kościołach. No i jak to się ma do tego co napisałam?
białogłowa napisał(a):No i jak to się ma do tego co napisałam? Nijak. Ale w jednej z 5 książek, jakie piotr35 w życiu przeczytał było to napisane. No to nie mógł sobie darować.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
zefciu napisał(a):Nijak. Ale w jednej z 5 książek, jakie piotr35 w życiu przeczytał było to napisane. No to nie mógł sobie darować. Skąd ta wiedza, że piotr35 przeczytał w życiu 5 książek?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Reputacja:
14
białogłowa napisał(a):No i jak to się ma do tego co napisałam?
No bo jak powszechnie wiadomo, wszystkim obcym, czyli nie będącym właścicielami kościoła, wolno w nim robić dowolne rzeczy, które Krk (nominalny właściciel nieruchomości), ma totalnie gdzieś. A przypadek księdza Lemańskiego, czy tez księdza Natanka, to tylko takie sobie bardzo liczne wyjątki potwierdzające regułę o tym, ze w kościele wolno robić wszystko dowolnym osobom bez zgody właściciela. Bezkarnie.
białogłowo: oderwałaś się od rzeczywistości?
Liczba postów: 1,661
Liczba wątków: 4
Nadal nie wiem jak to się ma do tego co faktycznie napisałam. Zbyt wysoki poziom abstrakcji jak na mnie
Łoś napisał(a):Skąd ta wiedza, że piotr35 przeczytał w życiu 5 książek? Ot tak - chciałem być dla niego miły.
Reputacja:
10
zefciu napisał(a):Ot tak Ot tak, czyli wnioskuję, że sobie to wymyśliłeś. Dlaczego chciałeś w ten sposób być dla niego miły, wymyślając informację, że przeczytał 5 książek?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
EL
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
100
Łoś napisał(a):Dlaczego chciałeś w ten sposób być dla niego miły, wymyślając informację, że przeczytał 5 książek?
Ponieważ działalność forumowa Piotra35 wskazuje, ze nie przeczytał żadnej. Dlatego tez 5 książek, jest i tak wielkim honorem dla niego.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Reputacja:
10
pilaster napisał(a):Ponieważ działalność forumowa Piotra35 wskazuje, ze nie przeczytał żadnej. Dlatego tez 5 książek, jest i tak wielkim honorem dla niego. Działalność forumowa Piotra35 na to wskazuje? W jaki sposób? Jak to mierzycie z Zefciem? Sobie ile dajecie książek? 100 - 200, czy mniej?
EL
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
100
Łoś napisał(a):Działalność forumowa Piotra35 na to wskazuje? W jaki sposób?
Kolosalne luki w wiedzy na tematy, na które sie wypowiada, połączone z abslutnym przekonaniem o własnej racji. Dodatkowo skrajne niechlujstwo intelektualne, powtarzanie w kółko tych samych, już dawno skompromitowanych i fałszywych argumentów. Wysiłek doprowadzenia jakiegoś tematu do logicznego końca najwyraźniej przerasta Piotra35.
To wszystko wskazuje, że nigdy w życiu żadnej książki on nie przeczytał. Po prostu nie dałby rady z tekstem dłuższym niż 10-20 tys znaków. Najdalej po kilkunastu stronach starciłby kontrolę nad wątkiem.
Cytat: Sobie ile dajecie książek? 100 - 200, czy mniej?
Pilaster czyta mniej więcej 1-2 ksiażki tygodniowo, a w czasach kiedy nie miał obowiązków rodzinnych, było to około 5-6 książek. Tak czy owak wynik jest w tysiącach.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Reputacja:
14
Łoś napisał(a):Ot tak, czyli wnioskuję, że sobie to wymyśliłeś. Dlaczego chciałeś w ten sposób być dla niego miły, wymyślając informację, że przeczytał 5 książek?
Obawiam się, ze zefciu ma racje, bo w minionym właśnie maju przeczytałem tylko 4 książki.
Wszystko przez to, ze z powodu nadmiaru nadgodzin musiałem jeździć do pracy autem. Ciężko jest jednocześnie prowadzić i czytać.
Teraz nadrabiam znowu jeżdżąc pociągiem, a specjalnie dla zefcia, w liberalnym czynie społecznym mam zamiar w czerwcu przekroczyć zefciowe magiczne 5. Na razie jestem pod koniec 2-giej książki (Aldiss - Lato Helikonii).
Dzięki za doping.
Reputacja:
10
Reputacja:
14
Łoś napisał(a):Tysiące książek przeczytanych najwyraźniej od argumentacji ad personam, nie wyzwala 
"Argumentacja" ad personam jest dowodem na coś dokładnie przeciwnego, dowodem całkowitego braku oczytania. Niestety.
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
No was łosiu i piotrze mniejsza ilość też nie wyzwoliła, więc nie ma się co tak obruszać.
Reputacja:
10
idiota napisał(a):No was łosiu i piotrze mniejsza ilość też nie wyzwoliła, więc nie ma się co tak obruszać. Obruszasz się Piotrze? Polecam bieganie na "obruszanie" organizmu
EL
Reputacja:
14
Łoś napisał(a):Obruszasz się Piotrze?
A na co?
Szczęśliwie dzięki funkcji "ignore" ominęła mnie jakaś kolejna idiotyczna wypowiedź.
Reputacja:
10
piotr35 napisał(a):A na co?
Szczęśliwie dzięki funkcji "ignore" ominęła mnie jakaś kolejna idiotyczna wypowiedź. W sumie racja
EL
Liczba postów: 9,210
Liczba wątków: 65
Reputacja:
54
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
idiota napisał(a):No was łosiu i piotrze mniejsza ilość też nie wyzwoliła, więc nie ma się co tak obruszać. To książki są niepoliczalne...? Przyganiał kocioł garnkowi.
"Zbiegać za jednym klejnotem pustynie,
Iść w toń za perłą o cudu urodzie,
Ażeby po nas zostały jedynie
Ślady na piasku i kręgi na wodzie". L. Staff
Liczba postów: 21,718
Liczba wątków: 218
Reputacja:
950
Wyznanie: ate 7 stopnia
Łoś napisał(a):Spoko. Tysiące książek przeczytanych najwyraźniej od argumentacji ad personam, nie wyzwala  Nie ilość a jakość.
Jedna dobra wystarczy.
Inaczej stajesz się igraszką cudzych myśli.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
|