Liczba postów: 3,414
Liczba wątków: 5
Reputacja:
73
Wyznanie: żadne
Tego nie wiadomo, bo nie przedstawił.
Dowód można przyjąć lub obalić ale trzeba go znać.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Wookie napisał(a):A skąd Ci się wziął ten biblijny cytat skoro miałeś udowadniać istnienie "wielkiego obserwatora", Boga filozofów a nie religii? Witaj ponownie Wookie.
Po pierwsze cytować biblię może każdy, nawet ateista. Po drugie przez ostatni miesiąc pociągnąłem ten dowód za język i odkryłem, że niestety takie pojęcia jak niebo, piekło czy grzech pierworodny są naturalnymi konsekwencjami wolnej woli a wolna wola wynika naturalnie z całego sensu istnienia.
Musiałbym dużo powiedzieć aby było to zrozumiałe ale niestety wygląda na to, że żydzi i katolicy mieli rację. Sam byłem tym bardzo zszokowany.
Nawet mogę opisać precyzyjnie czym jest piekło z punktu widzenia filozofii (bo to jest bardzo fascynujące) i wcześniej czy później to zrobię.
Bardzo mi przykro, że takie wnioski z tego wypływają. Nic na to nie poradzę.
Dalej jest jeszcze ciekawej ale nie mogę tu i teraz przedstawić wszystkiego.
NotInPortland napisał(a):Przykro mi Tangus, ale szukaliśmy już w kwarkach i w galaktycznych supergromadach, w nerkach i mózgu, na Ziemi, Marsie i Słońcu. W kodzie DNA i na Arktyce.
W tym Wszechświecie Boga nie znaleźliśmy.
Wygląda na to, że uroiłeś sobie, że boska bajka jest prawdziwa, że płynie z tej bajki jakiś problem i że płynie z niej również rozwiązanie tego problemu.
W dodatku przyszedłeś tutaj z brakiem dowodu. Nie przedstawisz go bo coś tam. Nawet wstydzisz się przyznać w jakiego boga wierzysz.
A za te bluźnierstwa o nieodwieczności Boga, będziesz się nieźle smażyć w zaświatach.
Nawet ukrywanie się za Torem Ci nie pomoże.
Jesteś przezabawnym trollem, który celuje w jedną szczególną osobę zwłaszcza, gdy piszesz, że pójdę do piekła za moje herezje. Na prawdę prześmieszne i poproszę o więcej.
Po drugie przyszedłem tu z dowodem a nawet z dwoma, bo przedstawiłem dowód na to, że mam dowód.
Po trzecie piszesz, że szukaliście wszędzie. Ty (tak na serio) nie szukałeś nigdzie. To ludzie którym ufasz szukali i powiedzieli Ci, że nie znaleźli.
Po czwarte zachowujesz się jak ryba, która szuka mitycznej wody, która rzekomo przenika wszystko i nigdzie nie może jej znaleźć.
Po piąte zadowoliłeś się twierdzeniem, że świat powstał z niczego, tak po prostu BUM... I skąd to samozadowolonie, że niby już wszystko wiemy?
Powiem Ci więcej - niemal wszystko w co wierzysz to tylko teoria : czarne dziury, kwazary, galaktyki, ciemna materia ... - ja mam dowód na istnienie Boga a Ty nie masz żadnego dowodu na nic i jesteś zadowolony z siebie.
Nie mówię dzisiaj, że to wszystko w co wierzysz jest lub nie jest prawdą - mówię, że na nic nie masz dowodów, nawet na kulistość ziemi.
I nie mając kompletnie nic w ręku nie potrzebujesz Boga nawet szukać. Gratulacje i powodzenia.
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
Cytat:Witaj ponownie Wookie.
Po pierwsze cytować biblię może każdy, nawet ateista. Po drugie przez ostatni miesiąc pociągnąłem ten dowód za język i odkryłem, że niestety takie pojęcia jak niebo, piekło czy grzech pierworodny są naturalnymi konsekwencjami wolnej woli a wolna wola wynika naturalnie z całego sensu istnienia.
Musiałbym dużo powiedzieć aby było to zrozumiałe ale niestety wygląda na to, że żydzi i katolicy mieli rację. Sam byłem tym bardzo zszokowany.
Nawet mogę opisać precyzyjnie czym jest piekło z punktu widzenia filozofii (bo to jest bardzo fascynujące) i wcześniej czy później to zrobię.
Bardzo mi przykro, że takie wnioski z tego wypływają. Nic na to nie poradzę.
Dalej jest jeszcze ciekawej ale nie mogę tu i teraz przedstawić wszystkiego.
Rozumiem. Czyli jak zawsze 
To ja sobie jednak poczekam na jakiś konkretny fragment dowodu
Liczba postów: 664
Reputacja:
1
Tangus napisał(a):(...)ja mam dowód na istnienie Boga(...)
Już któryś raz z kolei proszę Cię o wyjaśnienie i przedstawienie tego dowodu, który jest jasny tylko dla Ciebie. Pięknie opisujesz swoje przemyślenia na temat Boga, a my czekamy na dowód. Nasze przemyślenia też są piękne, a nie wpadamy z tego powodu w samozachwyt. Konkrety proszę.
Reputacja:
73
Pit, wierzysz w jakieś konkrety od Tangusa? Zaiste silna jest twoja wiara.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
Reputacja:
1
Na dobrą sprawę nie miałem powodów mu nie wierzyć na początku. Dlatego pytałem o konkrety na temat jego własnych przemyśleń. Ale im dłużej czekam, a on pisze o wszystkim innym, byle nie poruszać tych kwestii, tym bardziej zaczynam wątpić... Jak to mówią, nadziej umiera ostatnia
Liczba postów: 2,356
Liczba wątków: 17
Reputacja:
22
Tangus napisał(a):Jesteś przezabawnym trollem, który celuje w jedną szczególną osobę zwłaszcza, gdy piszesz, że pójdę do piekła za moje herezje. Na prawdę prześmieszne i poproszę o więcej. Może nie masz doświadczenia z użytkownikami na forach internetowych, więc Ci podpowiem. Trolle zwykle robią tak:
"Hejka, mam dowód na istnienie Boga, ale go nie podam. Haha mam dowód, ale go nie podam."
Tangus napisał(a):Po drugie przyszedłem tu z dowodem a nawet z dwoma, bo przedstawiłem dowód na to, że mam dowód. A to dobre: dowód na istnienie dowodu :lol2:
Tak, na pewno przekonasz tym ateistów.
Tangus napisał(a):Po trzecie piszesz, że szukaliście wszędzie. Ty (tak na serio) nie szukałeś nigdzie. To ludzie którym ufasz szukali i powiedzieli Ci, że nie znaleźli. Gdyby nie ci ludzie, to dzisiaj nie miałbyś nawet komputera, na którym mógłbyś trollować.
Ci ludzie dali wszystko, w przeciwieństwie do Ciebie.
Tangus napisał(a):Po czwarte zachowujesz się jak ryba, która szuka mitycznej wody, która rzekomo przenika wszystko i nigdzie nie może jej znaleźć. Fan eteru?
Tangus napisał(a):Po piąte zadowoliłeś się twierdzeniem, że świat powstał z niczego Twierdzisz, że świat nie powstał z niczego?
To niby z czego stworzył go Bóg?
Z klocków Lego?
Tangus napisał(a):tak po prostu BUM... I skąd to samozadowolonie, że niby już wszystko wiemy? Na razie wiemy że świat wyłonił się z osobliwości.
Dopowiadanie bajki, że wszystko stworzyła postać znana z książki trąci chorobą psychiczną.
Tangus napisał(a):Powiem Ci więcej - niemal wszystko w co wierzysz to tylko teoria : czarne dziury, kwazary, galaktyki, ciemna materia ... Tak i zapomniałeś dodać, że na Księżycu też nie byliśmy i Księżyc to też tylko teoria :lol2:
Tangus napisał(a):- ja mam dowód na istnienie Boga a Ty nie masz żadnego dowodu na nic i jesteś zadowolony z siebie. Nie mam dowodu?
Proszę, o to jabłko:
To jabłko istnieje, w przeciwieństwie do Twojego dowodu i Twojego Boga.
To jabłko jest więcej warte od całej Twojej twórczości na 6 stronach tego wątku.
Bo to jabłko istnieje.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
6 razy już mówiłem i pięć razy powtarzałem, że w tym wątku przedstawionione są w pewnym momencie potężne konkrety. Przedstawiona jest cala struktura podstawowego dowodu i mnóstwo wniosków. Nie w pierwszym poście i nie w drugim, ale gdzieś na czwartej stronie.
Ile razy mam to jeszcze mówić ludziom, którym nie chce się czytać?
Wiele osób prosi mnie nagminnie o przedstawienie całego dowódu. Otóż w pewnym momencie wyłożyłem bardzo precyzyjnie dlaczego nie podaję całego dowodu i zostawiam specjalnie pewne dziury.
Jest to bardzo szczere, szczegółowe i w związku z tym musi być przekonywujące.
Jednakże trzeba się cofnąć i przeczytać.
NotInPortland - wszystko co napisałeś na mój temat i na temat tego co rzekomo twierdzę udowadnia, że nie masz pojęcia o tym o czym mówimy i że po prostu nie przeczytałeś wątku. Co więcej w temacie o aborcji pokazałeś mi, że nie zawsze bywasz uczciwy w dyskusji. Nie mam więc powodu by Ci odpowiadać.
To co piszesz, że ja twierdzę po prostu nie twierdzę. To wszystko. Doczytaj.
pit - o to o co mnie prosiłeś prosiło mnie już dziesięć osób i odpowiadałem im. A drugie konkretne Twoje pytanie brzmi :
pit napisał(a):Jak wytłumaczyć, udowodnić, że świadomość jest warunkiem koniecznym, aby zaistniała materia? Jest to ciekawe i jak widzisz, chcę to zrozumieć.
Pytano mnie już o to również. Moja odpowiedź brzmi. Berkeley twierdził, że potrafi udowodnić w obie strony a tu trzeba udowodnić w jedną.
Sięgnij do Berkeleya.
Na wszystkie tego typu postawy i pytania odpowiedziałem już konkretnie w tym wątku. Wystarczy tylko przeczytać lenie.
Nie mogę cały czas odpowiadać w ten sam sposób na coś na co już udzieliłem odpowiedzi.
Reputacja:
73
Widzicie misie kolorowe? Tangus już wszystko napisał i dowód przedstawił, a że nie potrafimy nigdzie tego znaleźć i przeczytać. to już nasz problem, klon mentalny Patafila jak babcię kocham. :lol2:
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Cytat:rzedstawiona jest cala struktura podstawowego dowodu i mnóstwo wniosków.
Niestety nie ma w nim założeń i wnioskowania, z którego by wynikała postawiona teza.
Reputacja:
1
Tangus napisał(a):Pytano mnie już o to również. Moja odpowiedź brzmi. Berkeley twierdził, że potrafi udowodnić w obie strony a tu trzeba udowodnić w jedną.
Sięgnij do Berkeleya.
Co to ma być, Ty jesteś poważny? Głosisz, że sam odkryłeś dowód na istnienie Boga i że Polska będzie dzięki temu potęgą, a to zwykły plagiat??? Poza tym, "Berkeley twierdził, że potrafił udowodnić" czyli rozumiem, że tak jak Ty jedynie twierdził, a nie udowodnił? On niby umiał udowodnić w dwie strony, Ty nie umiesz nawet w jedną, tak? Potrafiłeś napisać wiele postów "prawie o całym dowodzie" to zdobądź się na napisanie jednego, opisującego konkretnie jedynie jeden wniosek. Traktowałem Cię serio.
Machefi - wypowiedziałeś się w wątku osiem razy i ani razu nie wniosłeś kompletnie nic do dyskusji. Proszę - tutaj dowód Twojego spamu :
http://ateista.pl/search.php?searchid=3907361
Ogarnij się. Taki Zefciu na poczatku chciał mi dopiec ale w końcu wygenerował z siebie mądre pytania bo jest inteligentnym człowiekiem.
Pora na Ciebie. Udowodnij że masz mózg, używasz go i że warto Ci odpowiadać.
Albo po prostu już ucichnij.
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
Cytat:Przedstawiona jest cala struktura podstawowego dowodu i mnóstwo wniosków.
A ja Ci milion dwieście razy powtarzałem, że ta "struktura dowodu" to jest abstrakt, po którym żaden filozof niczego nie może wnioskować.
Cytat:Jest to bardzo szczere, szczegółowe i w związku z tym musi być przekonywujące.
To, że według Twojej teorii musi tak być, nie znaczy to że tak w rzeczywistości jest, o czym można przekonać się obserwując reakcję na Twoje posty  To stawia też pod znakiem zapytania Twój "dowód", oparty wyłącznie - jak zdążyłeś to przedstawić - o spekulację filozoficzną  Może ta metoda jest po prostu zawodna, skoro nie sprawdza się w takim banalnym przypadku, a Ty chcesz ją stosować do dowodzenia całej podstawy świata?
Reputacja:
39
Niech ten dowód będzie oparty o co mu się żywnie podoba, byleby można go było zobaczyć na oczy własne, a nie czytać o jego strukturze reklamowe teksty Tangusa...
Reputacja:
73
Nie mam o co Cię pytać Tangusie, nie przedstawiłeś dowodu, ba nawet nie uwiarygodniłeś, że takowy możesz mieć. Chciałbyś wmówić, że to ja mam problem i że spamuję ale jak widać z powyższych postów, nikomu nie udało się nic sensownego dowiedzieć o twoim dowodzie. Zastanów się nad swoją komunikatywnością, zamiast rzucać na ślepo oskarżenia o spam.
idiota i Wookie
Dowód na własne oczy będzie można zobaczyć i to wcale nie tak długo od teraz. Jednak wszystko w swoim czasie. Nigdy nie planowałem podawać tutaj dowodu a jedynie wnioski jakie z niego płyną.
Nawet gdybym podał go w całości biblia mówi, że tylko 144 000 jest w stanie go zrozumieć. Nie wiem czy znalazłyby się na tym forum 5 osób, które by go zrozumiały.
Ludzie przez tysiące lat wierzą w Boga nawet nie mając na niego dowodu. Dopiero niedawno sobie uświadomiłem jak bardzo świat się zmieni dzięki temu dowodowi.
Jak już pisałem wcześniej dowód w odpowiedniej formie, którą można pokazać jeszcze nie jest gotowy. Jest zrozumiany, jest logiczny, odpowiada na wszystkie najważniejsze pytania ludzkości, łącznie z pytaniem po co to wszystko lecz zapisany będzie w odpowiedniej formie w pewnej, nie dość dalekiej przyszłości.
Przykro mi, ale więcej nie mogę i rozumiem, że komuś się to nie podoba. Mogę odpowiadać na wszelkie pytania ale nie mogę przedstawić dzisiaj całego dowodu bo jest na to za wcześnie.
Specjalnie wybrałem sobie na to forum, które jest najmniej życzliwe dla tego typu treści i nie będę się przejmował tym, że ktoś czegoś nie doczytał albo nie rozumie.
Powtarzam, przedstawienie całego dowodu nic by nie zmieniło dla większości osób na tym forum, po prostu by go nie zrozumiały. A wy musicie poczekać lub zainspirować się tym co jest, lub zainspirować mnie jakimś pytaniem.
Reputacja:
1
Zatem idę się doskonalić w wierze i wiedzy gdzie indziej. Dopóki nie przedstawisz dowodów, dalsza rozmowa z Tobą jest zwykłą wymianą uprzejmości, której mieliśmy aż nadto.
Reputacja:
39
Cytat:Dowód na własne oczy będzie można zobaczyć i to wcale nie tak długo od teraz.
Zatem do tego czasu nie zawracaj nam głowy reklamowym spamem na jego temat z łaski swojej.
Cytat:Nigdy nie planowałem podawać tutaj dowodu a jedynie wnioski jakie z niego płyną.
Więc temat powinien wylądować w koszu na śmieci.
Cytat:Ludzie przez tysiące lat wierzą w Boga nawet nie mając na niego dowodu.
Gdyby ludzie mieli dowód na istnienie Boga to by nie mogli w niego wierzyć.
Cytat:Dopiero niedawno sobie uświadomiłem jak bardzo świat się zmieni dzięki temu dowodowi.
Mógłby zniszczyć religie wszelkie gdyby był prawdziwy.
Ale najprawdopodobniej nie jest.
Cytat:Powtarzam, przedstawienie całego dowodu nic by nie zmieniło dla większości osób na tym forum, po prostu by go nie zrozumiały.
To po co komu niezrozumiałe dowody?
Liczba postów: 959
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
Tangus napisał(a):idiota i Wookie
Dowód na własne oczy będzie można zobaczyć i to wcale nie tak długo od teraz. Jednak wszystko w swoim czasie. Nigdy nie planowałem podawać tutaj dowodu a jedynie wnioski jakie z niego płyną.
.
Czyli wnioski z dowodu który będzie można kiedyś tam zobaczyć.:8O:
idiota napisał(a):Zatem do tego czasu nie zawracaj nam głowy reklamowym spamem na jego temat z łaski swojej.
Więc temat powinien wylądować w koszu na śmieci.
Gdyby ludzie mieli dowód na istnienie Boga to by nie mogli w niego wierzyć.
Mógłby zniszczyć religie wszelkie gdyby był prawdziwy.
Ale najprawdopodobniej nie jest.
To po co komu niezrozumiałe dowody?
Nie jest prawdą, że można pisać na forum tylko gdy przedstawia się ścisły naukowy dowód na coś co chcemy przekazać. Gdyby tak było prawie cała Twoja aktywność tutejsza byłaby czystym spamem.
Przekazałem nie tylko informację, że mam dowód ale znacznie, znacznie więcej. Jeśli Ci nie pasuje forma to po prostu nie interesuj się tym wątkiem.
Każdy, kto miał siły przeczytać ten wątek wie, że to nie jest klasyczny spam, że jest to zbyt logiczne, bogate i treściwe aby było kłamstwem.
Oczywiście mało kto będzie przekonany gdyż potrzeba dużo dobrej woli i inteligencji by pojąć co się właściwie się tu dzieje.
Ja jednak chciałem dać pewnym ludziom szansę zrozumieć, wiedząc, że i tak 90% z nich będzie na mnie pluło.
To wszystko, przyjdzie Ci już teraz tylko zobaczyć kto miał rację i czy zrobiłeś wszystko by dojść do prawdy, czy tylko tak Ci się wydaje.
I proszę abyś to Ty nie zawracał głowy bełkotem o tym, że jeśli coś Tobie się nie podoba to powinno iść do śmieci.
|