Liczba postów: 3,414
Liczba wątków: 5
Reputacja:
73
Wyznanie: żadne
Przyszedłeś na forum ateista, chyba wiesz jakie poglądy wobec wiary w Boga mają ateiści, wygląda na to że jedynym twoi celem było nazwanie nas świniami. Pozostawiam moderacji ocenę, czy to się nie kwalifikuje do ostrzeżenia.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4
Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
Tangus napisał(a):Co mogłem to uczyniłem. Nie będę urządzał przyjęcia weselnego w oborze, gdzie oprócz pięciu gości jest setka świń. Na razie wygląda to raczej na noc poślubną, w dodatku w pojedynkę...
Machefi - mam dwa pytania
1) Dlaczego zaliczyłeś sam siebie do świń?
2) W czym masz problem?
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
Cytat:pisałem, że nie jest mi znana natura Boga oprócz faktu, że jest obserwatorem i że nic więcej nie mogę na razie o nim powiedzieć i zdystandowałem się od wszelkich religii.
Zaznaczyłem jednak, że pociągnę dowód za język i być może będę mógł powiedzieć coś więcej. Minął ponad miesiąc i jestem w stanie powiedzieć więcej.
Ok, to ja mam jeszcze jedno pytanie. A powiedz taką rzecz: czy przyjmujesz, że w Twoim dowodzie (zakładam że masz chociaż szkic) znajduje się błąd? Czy dopuszczasz możliwość, że ten dowód ma jakąś wadę, której wcześniej nie zauważyłeś? Czy też każdy przejaw krytycyzmu byłby przez Ciebie uznany za "brak otwartości serca"?
Reputacja:
73
Ja też mam pytania.
Dlaczego kogokolwiek z rozmówców zaliczyłeś do świń?
Tylko dlatego, że nie podzielają twojej wiary?
Oto i mój problem, fanatyzm skutkujący brakiem tolerancji na ludzi z innymi poglądami usprawiedliwiający w oczach fanatyka ich odczłowieczanie.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
Liczba postów: 234
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Czytając posty Tangusa( nie Tungusa!) dochodzę do wniosku, że nie wymyślił dowodu, ale raczej jakieś twierdzenie, prowadzące do określonych wniosków. Myślę, że porównanie do udowodnienia twierdzenia pana Fermata w jego wypadku jest słuszne. jego teoria musi być obszerna i zawiła. Fajnie by było, aby Tangus komuś zaufał i otworzył się. Musi on mieć pewność, że jego wysiłek nie idzie na marne.
Liczba postów: 2,356
Liczba wątków: 17
Reputacja:
22
Ja mam takie pytanie:
Skąd wyszło to 7 lat nieszczęść?
Ten dowód ma również naturę matematyczną i ze skomplikowanych równań wyszło nie 1440, nie 3, a 7 lat?
A skoro Tangus posiada wystarczającą umysłowość do pojęcia Boga to może mógłby nas również oświecić:
- Czym jest czarna energia?
- Czym jest osobliwość we wnętrzu czarnej dziury?
- Która (i dlaczego) teoria lepiej opisuje dzieło boże: teoria strun czy pętlowa grawitacja kwantowa?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Wookie napisał(a):Ok, to ja mam jeszcze jedno pytanie. A powiedz taką rzecz: czy przyjmujesz, że w Twoim dowodzie (zakładam że masz chociaż szkic) znajduje się błąd? Czy dopuszczasz możliwość, że ten dowód ma jakąś wadę, której wcześniej nie zauważyłeś? Czy też każdy przejaw krytycyzmu byłby przez Ciebie uznany za "brak otwartości serca"?
Dopuszczam teoretyczną możliwość, że się pomyliłem.
NotInPortland napisał(a):Ja mam takie pytanie:
Skąd wyszło to 7 lat nieszczęść?
Ten dowód ma również naturę matematyczną i ze skomplikowanych równań wyszło nie 1440, nie 3, a 7 lat?
Gdyby wynikało to z dowodu to napisałbym że na pewno się stanie, tymczasem napisałem, że wiele na to wskazuje. Składa się na to wiele czynników z analizą sytuacji geopolitycznej włącznie i ale oczywiście nie tylko.
Jest niemal niemożliwe aby jakiś dowód logiczno-filozoficzny wskazywał konkretną datę, przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam.
Cytat:A skoro Tangus posiada wystarczającą umysłowość do pojęcia Boga to może mógłby nas również oświecić:
Czym jest czarna energia?
Czym jest osobliwość we wnętrzu czarnej dziury?
Która (i dlaczego) teoria lepiej opisuje dzieło boże: teoria strun czy pętlowa grawitacja kwantowa?
Cały Twój paradygmat myślenia o kosmosie jest zupełnie błędny. Może się wydawać, że wiemy już prawie wszystko tymczasem czeka Cię na końcu wielka niespodzianka.
Mam bardzo smaczne informacje, ale nie jesteś na nie gotowy. Cokolwiek bym nie powiedział będzie można to podważyć i ośmieszyć gdyż niepodważalny jest tylko dowód filozoficzno-logiczny, taki jak dowód na istnienie Boga.
Tu musiałbym podać Ci konkretne eksperymenty naukowe, których mógłbyś wiarygodność podważyć niczym media głównego ścieku wiarygodność ekspertów smoleńskich.
Mógłbym Ci podać inne interpretacje znanych eksperymentów, ale po prostu byś mi nie uwierzył.
Przyjdzie czas, że wszystko stanie się jasne. Lecz to nie jest ten czas.
Aby podać Ci jakikolwiek konkret (na który nie zasłużyleś swoim zachowaniem) powiem tyle :
Według mojego rozeznania (którego nie jestem pewien na 100%) :
- czarne dziury nie istnieją
- czarna materia nie istnieje.
PS.
Wątek ów wylądował w dziale "Niewyjaśnione lub zwyczajnie głupie" gdzie ateiści "wyżywają się" na oszołomach.
Wobec tego definitywnie kończę jakąkolwiek rozmowę w tym temacie dopóki nie wróci on na szanowane miejsce (a zapewne nigdy nie wróci)
Dziękuję moderatorom za ukłon w moją stronę i wysłanie tej aktywności niemal na śmietnik. Widocznie nie ma powodu tu więcej pisać.
Żegnam.
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Tangus napisał(a):Co mogłem to uczyniłem. Nie będę urządzał przyjęcia weselnego w oborze, gdzie oprócz pięciu gości jest setka świń. To może rozgniewać Boga.
Liczba postów: 3,968
Liczba wątków: 176
Reputacja:
206
Wyznanie: ateista
Tangus napisał(a):PS.
Wątek ów wylądował w dziale "Niewyjaśnione lub zwyczajnie głupie" gdzie ateiści "wyżywają się" na oszołomach. Wylądował tu z prostego powodu - sprawa jest niewyjaśniona i nie chcesz jej wyjaśnić. Twierdzisz, że masz na coś dowód, ale go nie przedstawiasz (i nie, opis dowodu nie jest dowodem, co już wiele osób Ci próbowało wytłumaczyć) - w tym momencie kwalifikujesz się do jednej grupy z ludźmi, którzy widzieli UFO i nawet mają zdjęcia, ale nie pokażą, bo np. boją się rządu. Mogą Ci dokładnie opisać, co jest na zdjęciu, ale samego zdjęcia nigdy nie zobaczysz.
Jeśli przedstawisz choćby fragment dowodu, a najlepiej jego całość, wątek może wrócić tam gdzie był.
BTW, pytałeś jakoś na początku wątku Zefcia, co by zrobił, gdyby miał taki dowód. Mogę Ci podpowiedzieć - zazwyczaj, gdy ludzie dokonują ważnego odkrycia, publikują je gdzieś. Jeśli nie chcesz się przebijać przez jakieś recenzowane czasopisma czy coś, zawsze jest arxiv.org - podejrzewam, że mają sekcję odpowiednią dla takich rzeczy, choć głowy nie dam w tym momencie.
I jeszcze na koniec, w stylu podobnym do Twojego udowodnię Ci, że potrafię lewitować. Widzisz, najpierw dowodzę, że świadomość definiuje rzeczywistość, następnie przechodzę do pokazania, że grawitacja jest elementem rzeczywistości i podlega redefinicji, potem dowodzę, że redefinicja jest możliwa zarówno lokalnie, jak i globalnie. Ostatecznie pokazuję, że lokalna redefinicja pozwala na lewitację i że jest możliwa do opanowania w praktyce.
Dziury powinieneś być w stanie zapełnić sam.
![[Obrazek: style3,Fizyk.png]](http://www.sloganizer.net/en/style3,Fizyk.png)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata nie jestem pewien" - Albert Einstein
Fizyk
Dziękuję za wyjaśnienia. Moje stanowisko przedstawiłem tutaj : http://ateista.pl/showpost.php?p=635546&postcount=131
I jest tu odpowiedź na większość Twoich zarzutów. Nigdy nie twierdziłem, że opis dowodu jest dowodem i nikt nie musiał mi tego tłumaczyć.
Gdybym Ci powiedział, że mam informacje od służb specjalnych, że wkrótce wybuchnie III wojna światowa i tylko chciałem ostrzec lecz nie mogę zdradzić mojego źródła?
Co więcej podałbym dalej dużo logicznych szczegółów i potwierdzałbym swoją wiarygodność?
Czy oznaczałoby to, że jestem na równi z osobami, które twierdzą, że były porwane przez ufo?
Nie. Po prostu możesz w to uwierzyć badź nie - i się przygotować bądź nie. Nie możesz mnie kwalifikować do grupy oszołomów dopóki oszołomstwa nie udowodnisz.
Takim dowodem może być brak logiki, niespójność, wykazanie jakiejś nieprawdy.
Nic tu takiego nie zaszło.
Niemniej nie ma już problemu gdyż przekazałem to co miałem do przekazania. Jako admin możesz oczywiście z tym zrobić co chcesz.
Pozdrawiam
Tangus
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
W takim razie, pozostaje nam czekać na opublikowanie dowodu. Powodzenia!
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 2,261
Liczba wątków: 25
Reputacja:
161
Tangus. Dopóki nie masz dowodu cała dyskusja jest jałowa, to zwykłe marnowanie czasu. Nie ważne jak bardzo starasz się być miły i uczynny, albo jak bardzo deklarujesz troskę o nas. Każdy może stwierdzić że ma dowód ale go jeszcze nie przedstawi bo coś. Bez dowodu istnieje bardzo duże ryzyko że zwyczajnie marnujesz nasz czas. I to nie nasze zadanie udowadniać Ci że tego dowodu nie masz.
Reputacja:
39
Jest: Cytat:Czy oznaczałoby to, że jestem na równi z osobami, które twierdzą, że były porwane przez ufo?
Nie. Po prostu możesz w to uwierzyć badź nie - i się przygotować bądź nie.
Powinno być:
Cytat:Czy oznaczałoby to, że jestem na równi z osobami, które twierdzą, że były porwane przez ufo?
Tak. Po prostu możesz w to uwierzyć badź nie - i się przygotować bądź nie.
W przypadku ludzi porwanych przez ufo (mających rzekomo zdjęcia tego ufo - o tym pisał Fizyk) mamy do czynienia z taką samą sytuacją - niby coś mają,ale nie pokarzą i trzeba im uwierzyć na słowo.
Tak jak i w Twoim przypadku.
a ludzi twierdzących że mają informacje od służb specjalnych, że wkrótce wybuchnie III wojna światowa i tylko chcą ostrzec lecz nie mogą zdradzić swego źródła jest na pęczki.
I nikt im nie wierzy, chyba, że podadzą jakieś inne przewidywania, które się sprawdzą.
W Twoim wypadku tak nie jest.
Te "szczegóły" które podałeś to po prostu hasła reklamujące Twój rzekomy dowód.
Dziękuję Łosiu.
magicvortex - Spróbuj Ty i niech spróbują wszyscy stworzyć strukturę zmyślonego dowodu na cokolowiek. Fizyk spróbował z lewitacją i wyszedł kompletny bełkot.
Każdy fizyk, który spojrzy na tę jego strukturę powie, że to bullshit i nie będzie chciał się w ogóle tym zajmować.
Z opisem struktury mojego dowodu jest zupełnie inaczej. Podaj to jakiemukolwiek profesorowi filozofii a powie, że to naprawdę może mieć sens i będzie bardzo zainteresowany ciągiem dalszym.
Problem polega na tym, że ludzie, którzy nie zajmują się filozofią nie potrafią docenić głębi tego co tutaj zostało przekazane.
Jednakże mimo wszystko wątek wygenerował 150 postów. Prawdopodobnie żadno kłamstwo by się tak nie ostało.
Myślę, że udowodniłem 68 postami żelazną logikę i pewność swoich racji. Na wielu poziomach pokazałem, że nie żartuję, łącznie z poziomem psychologicznym i dałem zdecydowanie coś więcej niż informację, że coś mam.
Czy pojawiła się w moich wypowiedziach gdziekolwiek jakakolwiek niespójność, plątanie się, motanie? Czy uchyliłem się gdziekolwiek od jakiegoś pytania, które nie byłoby żadaniem podania dowodu? Czy naprawdę sądzicie, że nie wyszłoby kłamstwo na przestrzeni 150 postów? Czy naprawdę trzeba być geniuszem, żeby zauważyć, że to nie ściema?
Jeśli się jest uczciwym i doczytało się ze zrozumieniem cały wątek - można tylko i wyłącznie mieć wątpliwość co do tego czy się nie pomyliłem. Uważam, że wiele wskazuje na to, że nie.
Ciężko mi uwierzyć, że racjonalnie myślące osoby nie dostrzegają oczywistych rzeczy.
Ludzie są otwarci na wszystko - tylko nie na prawdę.
Trudno, tak widocznie ma być.
Reputacja:
39
Cytat:Fizyk spróbował z lewitacją i wyszedł kompletny bełkot.
Nie rozumiesz dowodu Fizyka i go o bełkot posądzasz.
A ten dowód jest absolutnie sensowny.
Ja go rozumiem.
Cytat:Czy naprawdę sądzicie, że nie wyszłoby kłamstwo na przestrzeni 150 postów?
Wyszło.
Na pierwszej stronie już było wiadomo, że kłamiesz.
A że teraz oszukujesz siebie, że nie, to Twój tylko problem.
idiota napisał(a):Wyszło.
Na pierwszej stronie już było wiadomo, że kłamiesz.
A że teraz oszukujesz siebie, że nie, to Twój tylko problem.
Dobrze, przyjmuję z pokorą wszystko, dziękuję Wam serdecznie i żegnam.
I ponieważ jest to mój ostatni post na tym etapie - do tych uczciwych ludzi, którzy także są na forum mam ostatnie zdania pożegnania.
"Wszystko co pisałem, co do joty, było prawdą a ta prawda czyni niezwyciężonym, daje moc o jakiej ludziom się nie śniło, nie wymieniłbym jej na wszystkie pieniądze świata. Wolałbym zginąć w największych męczarniach niż czymkolwiek ją obrazić. Ona mi dała wszystko co mam i uczyniła mnie najpotężniejszym człowiekiem na świecie. Gdy stoisz cały w prawdzie każdy, kto cię obraża - obraża Boga i to nie tobie wypowiada wojnę tylko Jemu. Nadchodzi dzień w którym ta prawda ukaże się całemu światu i jedną ręką zgasi stare imperia a drugą wzniesie nowe. I poznacie, że wszystko w co wierzyliście było kłamstwem i wasza pozorna wielkość jest waszą małością i będziecie chcieli się ukryć tego dnia ale nie znajdziecie miejsca w którym Ona was nie dosięgnie. I poznacie, że pukała do was kiedyś a jej nie otworzyliście i pokłonicie jej się wtedy lecz ona nie przyjmie waszych pokłonów powodowanych strachem. Nie ma takiej siły, która może ją powstrzymać. Do zobaczenia tego dnia."
Cytat:The Prophecy of the Vilna Gaon: “When you hear that the Russians have captured the city of Crimea, the ‘Times of the Messiah’ have started, that his steps are being heard”
Liczba postów: 2,261
Liczba wątków: 25
Reputacja:
161
Tangus napisał(a):magicvortex - Spróbuj Ty i niech spróbują wszyscy stworzyć strukturę zmyślonego dowodu na cokolowiek. Fizyk spróbował z lewitacją i wyszedł kompletny bełkot.
Każdy fizyk, który spojrzy na tę jego strukturę powie, że to bullshit i nie będzie chciał się w ogóle tym zajmować.
nie mam zamiaru wymyślać bzdur tylko po to żeby sprawdzić czy uda mi się to tak dobrze jak Tobie, zresztą wcale nie uważam żeby Tobie to dobrze wyszło
Tangus napisał(a):Z opisem struktury mojego dowodu jest zupełnie inaczej. Podaj to jakiemukolwiek profesorowi filozofii a powie, że to naprawdę może mieć sens i będzie bardzo zainteresowany ciągiem dalszym.
uważam że to bullshit co tu napisałeś, idź zatem do profesorów filozofii a nie na jakieś forum
Tangus napisał(a):Problem polega na tym, że ludzie, którzy nie zajmują się filozofią nie potrafią docenić głębi tego co tutaj zostało przekazane.
bullshit
Tangus napisał(a):Jednakże mimo wszystko wątek wygenerował 150 postów. Prawdopodobnie żadno kłamstwo by się tak nie ostało.
Podejrzewam że jednak większość ludzi tutaj podobnie do mnie ma alergie na ludzi którzy rzucają bezpodstawne twierdzenia i wymigują się z argumentacji. Dlatego komentują i wytykają błędy.
Tangus napisał(a):Myślę, że udowodniłem 68 postami żelazną logikę i pewność swoich racji. Na wielu poziomach pokazałem, że nie żartuję, łącznie z poziomem psychologicznym i dałem zdecydowanie coś więcej niż informację, że coś mam.
Tak myślisz, wielu myśli inaczej.
Tangus napisał(a):Czy pojawiła się w moich wypowiedziach gdziekolwiek jakakolwiek niespójność, plątanie się, motanie? Czy uchyliłem się gdziekolwiek od jakiegoś pytania, które nie byłoby żadaniem podania dowodu? Czy naprawdę sądzicie, że nie wyszłoby kłamstwo na przestrzeni 150 postów? Czy naprawdę trzeba być geniuszem, żeby zauważyć, że to nie ściema?
Tak jak było wcześniej napisane uważamy że kłamstwo i błędy wyszły, Ty po prostu nie chcesz tego zaakceptować. Poza tym co to za teza? Jeśli na jakikolwiek temat porozmawiamy przez 150 postów nie podając dowodów to jest to prawda? Bullshit.
Tangus napisał(a):Jeśli się jest uczciwym i doczytało się ze zrozumieniem cały wątek - można tylko i wyłącznie mieć wątpliwość co do tego czy się nie pomyliłem. Uważam, że wiele wskazuje na to, że nie.
Uważasz, wielu uważa inaczej.
Tangus napisał(a):Ciężko mi uwierzyć, że racjonalnie myślące osoby nie dostrzegają oczywistych rzeczy.
Ludzie są otwarci na wszystko - tylko nie na prawdę.
Trudno, tak widocznie ma być.
Na którą nie masz dowodu tylko lanie wody. Nie wiem czy zauważyłeś ale cały ten post który tu właśnie napisałeś nie zawiera żadnej wartości. Mam na myśli to że jest tu wiele słów z których absolutnie nic nie wynika. Kilka docinek że jesteśmy za głupi by pojąć co masz na myśli. Kilka stwierdzeń że niby wcześniej już wszystko wyjaśniłeś. I jakieś sofizmaty że liczba postów świadczy o prawdziwości. I pewnie doliczysz ten pusty post do tej liczby postów świadczących o prawdziwości. I tak jak mówiłem wcześniej, marnujesz nasz czas, Twoja odpowiedź niczego nie wniosła.
Nie wracaj bez dowodu. Nieudowodnione hipotezy są niewiele warte.
Reputacja:
39
Cytat:ponieważ jest to mój ostatni post na tym etapie
Który to z kolei.
Tak jak nie możesz podać dowodu taki nie możesz przestać się reklamować.
Stawiam dolary przeciw orzechom, że nowy etap zacznie się jeszcze w tym tygodniu.
Reputacja:
73
Tangus napisał(a):Jednakże mimo wszystko wątek wygenerował 150 postów. Prawdopodobnie żadno kłamstwo by się tak nie ostało. No to NTI, które było wałkowane przez jakieś 150 stron postów, to już musi być hiper i super prawdziwe.:lol2: Liczę tylko posty na naszym forum, a jak wiadomo Kubuś się do niego nie ograniczał i płodny był nad podziw.
|