To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Towarzystwo Płaskiej Ziemi
[Obrazek: Not-this-again.jpg]
"Pełna przemocy, irracjonalna, nietolerancyjna, powiązana z rasizmem i lojalnością wewnątrz grupy, otoczona niewiedzą i wroga wobec swobody dociekania, przeniknięta pogardą dla kobiet i represyjna wobec dzieci — zorganizowana religia ma na sumieniu naprawdę dużo." - Christopher Hitchens.

"KRK uważa, że lepiej, by rzesze na Ziemi umierały z głodu w najgorszych męczarniach, niż by jedna dusza świadomie powiedziała jedną tylko nieprawdę.” - Kard. Newman, bł. Katolicki.
Odpowiedz
Też nie wiem czemu inteligentni skądinąd ludzie wciąż biorą co piszesz serio...

Odpowiedz
[Obrazek: giphy.gif]
"Pełna przemocy, irracjonalna, nietolerancyjna, powiązana z rasizmem i lojalnością wewnątrz grupy, otoczona niewiedzą i wroga wobec swobody dociekania, przeniknięta pogardą dla kobiet i represyjna wobec dzieci — zorganizowana religia ma na sumieniu naprawdę dużo." - Christopher Hitchens.

"KRK uważa, że lepiej, by rzesze na Ziemi umierały z głodu w najgorszych męczarniach, niż by jedna dusza świadomie powiedziała jedną tylko nieprawdę.” - Kard. Newman, bł. Katolicki.
Odpowiedz
To musi cię strasznie swędzieć od tego co tu wypisujesz, czy jakie tam masz objawy...

Odpowiedz
Zdaje się, że Imagine ostatecznie się uwstecznił i pozostały mu już tylko obrazki.
Odpowiedz
No to mamty już trzech obrazkowiczów na forum...

Odpowiedz
Spamujcie dalej worki mięsa, ciekawi mnie tylko jaka jest tego puenta.

Odpowiedz
Tradycyjnie składam propozycję honorowego zamknięcia tego wspaniałego wątku.
Przepychanki osobiste - mało zajmujące.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
A ty śmierdzisz.

Odpowiedz
Cytat:Tradycyjnie składam propozycję honorowego zamknięcia tego wspaniałego wątku.
Przepychanki osobiste - mało zajmujące.

Sof, wczoraj jeszcze Ci się podobało :wink: Dla przypomnienia:

Cytat:Dlaczego? Takie są uroki moderacji minimalnej.
Odpowiedz
Bo tamte przepychanki są fascynujące a te mniej Uśmiech
Odpowiedz
Nie spojrzałem na to z tej strony, ale muszę Ci przyznać rację Uśmiech
Odpowiedz
Imagine ma rację. Oto dowody. https://www.youtube.com/watch?v=RgfXtYIo...bGAoK5QuOw
"Tylko otwarte i światłe umysły przyjmą prawdę ,choćby była trudna."~Michael Behe ;p
Odpowiedz
Jeżeli odczytałeś mnie jako zwolennika płaskiej Ziemi to był to albo sarkazm albo rzeczywiście wiesz o mnie więcej niż ja:lol2: Chyba że nie mówisz o tym, że to ja "mam rację" podając w tym kontekście jakieś dowody na płaską Ziemię, tylko nawiązujesz do tematu. Ps. Naprawdę wkurza mnie, jak widzę...takie przypadki jak "Ateizm Urojony", który nie dosyć, że cenzuruje blokując komentarze pod filmami ludzi o alternatywnym punkcie widzenia, którzy chcą się wypowiedzieć, to jeszcze ma całkiem sporo wyświetleń w filmach (do pół miliona) i +/- połowa oglądających to ludzie go popierający. Najzwyczajniej w świecie się z nim zgadzają. Ziemia jest płaska, świat ma kilka tysięcy lat, watykan dostaje dyrektywy od kosmitów, Komunizm to system ateistyczny, Islam to zło a Biblia w cale...aż się gotuje we mnie w reakcji na taką wszechpanoszącą się ciemnotę z głupotą...dlatego właśnie założyłem ten temat, bo zastanawia mnie to i zadziwia: skąd się ta zaraza bierze i jeszcze zyskuje poklask. Bo wbrew pozorom w Polsce kreacjonizm kiełkuje (wprost proporcjonalnie do skali niewiedzy i głupoty, co pokazują badania), podsycany jeszcze przez Radio Maryja, gdzie wypowiadają się "specjaliści" z KUL-u...to pokazuje też przerażający poziom na uczelniach w Polsce, na których znajdują się kretyni.

Odpowiedz
Już kiedyś o tym pisałem, że Ziemia nie jest kulista ani płaska, lecz wklęsła, bo buty ścierają się najbardziej na palcach i piętach. Całą tę dyskusję uważam więc za bicie piany - nic więcej.
"Zbiegać za jednym klejnotem pustynie,
Iść w toń za perłą o cudu urodzie,
Ażeby po nas zostały jedynie
Ślady na piasku i kręgi na wodzie". L. Staff
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Już kiedyś o tym pisałem, że Ziemia nie jest kulista ani płaska, lecz wklęsła, bo buty ścierają się najbardziej na palcach i piętach. Całą tę dyskusję uważam więc za bicie piany - nic więcej.

Nie znasz się!
Nie widziałeś "Sensu Życia" Monty Phytona?
Jest tam scena, w której zbuntowani podstarzali urzędnicy biura ubezpieczeniowego podnoszą bunt przeciwko swym surowym korporacyjnym przełożonym, zajmując ich budynek i zmieniając go w okręt piracki.
Płyną płyną i...
Komentarz "i płynęli by tak dalej, gdyby nie fakt, że niektóre teorie o kształcie Ziemi okazały się nieaktualne".
Po czym dopływają do krawędzi Ziemi i spadają w odchłań z krawędzi wodospadu.
Odpowiedz
Temat jak widać zbagatelizowany, ale to poważna sprawa. Bo dopóki ludzie uważający kulistość Ziemi za spisek ateistycznych rządów i naukowców oraz że świat powstał po rewolucji neolitycznej i tysiąc lat po wynalezieniu kleju przez Sumerów mają prawa wyborcze sprawy mogą przybrać bardzo niebezpieczny obrót.

Odpowiedz
Imagine napisał(a):Temat jak widać zbagatelizowany, ale to poważna sprawa. Bo dopóki ludzie uważający kulistość Ziemi za spisek ateistycznych rządów i naukowców oraz że świat powstał po rewolucji neolitycznej i tysiąc lat po wynalezieniu kleju przez Sumerów mają prawa wyborcze sprawy mogą przybrać bardzo niebezpieczny obrót.
A co chcesz z 'płaskoziemcami' zrobić?
Eksterminoiwać, zamknąć w ZOO?
Wolność, to też wolność głoszenia niestworzonych durnot.

PS. A tak na prawdę, to Ziemia w mojej okolicy wykazuje dużą płaskość.
Odpowiedz
"Płaskoziemców" w Polsce nie znajdziesz, ale takich pokroju zbawienie.com jest na pęczki.

Odpowiedz
Imagine napisał(a):Komunizm to system ateistyczny

No tak, bo przecież wszyscy wiemy, że Komunizm założył Jezus.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości