16.03.2015, 15:37
Czysta fizyka, eksperymenty i badania oraz rozmowa z Bogiem, bo wszystko jest energią.
To tak w skrócie.
Czo oni to ja wogle...
To tak w skrócie.
Czo oni to ja wogle...
|
Quantec
|
|
16.03.2015, 15:37
Czysta fizyka, eksperymenty i badania oraz rozmowa z Bogiem, bo wszystko jest energią.
To tak w skrócie. Czo oni to ja wogle...
16.03.2015, 20:27
Ale katolicy to łykają bez problemu.
Wielu z nich ponoć wierzy tez w wędrówkę dusz. http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/...olsku.read Szkoda, że Polityka daje tak mało na Internet, ale wiem, że pracujesz w bibliotece - wiec dasz radę!
17.03.2015, 02:32
Ałłłaaa czuję jak umierają moje komórki mózgowe. Inteligencja drastycznie spada... Czy faktycznie ktoś się na to nabiera? Juz nie mówię o samej wartości merytorycznej, ale i o formie, która drastycznie wpływa na wiarygodność.
17.03.2015, 11:56
To (jak i inne wynalazki prezentowane przez pana monitora, Marka Podleckiego) cały czas jest w tym nurcie:
http://ateista.pl/showthread.php?p=586236#post586236
"Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna."
(Weatherby Swann) The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
17.03.2015, 12:24
Poszukiwaczka napisał(a):Ałłłaaa czuję jak umierają moje komórki mózgowe. Inteligencja drastycznie spada... Czy faktycznie ktoś się na to nabiera? Juz nie mówię o samej wartości merytorycznej, ale i o formie, która drastycznie wpływa na wiarygodność. A wróż Maciej. ja oglądam go jako program satyryczny. Myślę , że on jest po prostu sympatyczny. Przez to może pozytywnie wpływać na ogół i na jednostki.
17.03.2015, 14:50
Elbrus napisał(a):To (jak i inne wynalazki prezentowane przez pana monitora, Marka Podleckiego) cały czas jest w tym nurcie: Szukałem tego tematu...
17.03.2015, 15:11
Pewność siebie tych pań mnie przeraża. To ino prymitywna fizyka, weź se posłuchaj na youtubie, taki pan tam ładnie mówi o kwantach.
PS: OPERACJE FANTOMOWE!!!
17.03.2015, 19:37
Cytat:A wróż Maciej.Też tani naciągaczyk i ja bym w jego bajki nie wierzyła. Pewnie i jest sympatyczny, pewnie sam ma dystans do tego co mówi, niekoniecznie ma go osoba dzwoniąca. O ile zazwyczaj osobie krzywdy tym nie wyrządzi, zwłaszcza jak na mówi ja na badania pod danym kontem. To nigdy nie jest złe. Jednak wyobraź sobie, ze nagle słyszysz od wróżbity że pod koniec tego miesiąca poznasz interesującego bruneta z którym na przełomie maja i czerwca może połączyć Cię coś więcej? Poznasz interesujacego blondyna i zignorujesz czekając na wymarzonego bruneta Gorzej jeśli zapytasz o to czy Twój mąż jest wierny i czy warto jeszcze ten związek ciągnąć. Dla neigo samo tego typu pytanie to informacja, że coś jest nie halo. A czasem kobiecina jest przewrażliwiona, z bezrobocia, z powodu odchowanych dzieci i braku miejsca na nowego psiaczka czy kanarka. Maciej orzeknie, że widzi jakąś kobietę w tle...Generalnie nie mam nic przeciwko jego osobie - wolność. Masz ochotę dzwonisz. Masz ochotę - wierzysz w jego przepowiednie. Aaaa... poszukam sobie może jakiegoś regulaminu takiego ''tele show''. Ciekawe czy jest gwarancja sprawdzalności.
17.03.2015, 19:50
3. Odpowiedź zostanie udzielona w ramach najlepszej wiedzy ezoterycznej danej osoby prowadzącej rozmowe.
7. Informacje otrzymywane przez Użytkownika w ramach korzystania z Usługi nie mają charakteru wiążących porad i Organizator nie ponosi odpowiedzialności za sposób w jaki Użytkownik wykorzysta te informacje. 5.Organizator nie ponosi odpowiedzialności za: d) szkody spowodowane wykorzystaniem przez Użytkownika informacji otrzymanych w wyniku korzystania z Usługi, f) korzystanie z Usługi przez Użytkowników niezgodnie z postanowieniami niniejszego Regulaminu lub bez zapoznania się z Regulaminem, w tym zwłaszcza wynikające z niewłaściwego zrozumienia przez Użytkownika charakteru Usługi, c) szkody spowodowane nieprawidłowym korzystaniem przez Użytkownika z Usługi, d) szkody spowodowane wykorzystaniem przez Użytkownika informacji otrzymanych w wyniku korzystania z Usługi, http://www.ezotv.pl/42,14,regulaminy,strona.html
17.03.2015, 20:38
Poszukiwaczka napisał(a):to informacja, że coś jest nie halo. A czasem kobiecina jest przewrażliwiona, z bezrobocia, z powodu odchowanych dzieci i braku miejsca na nowego psiaczka czy kanarka. Maciej orzeknie, że widzi jakąś kobietę w tle... Ależ ja nie mówię, że w jego bajki wierzę. Zaczadzam się nim tak jak dobrym kazaniem księdza w kościele;-) ![]() Poza tym nigdy mi nie przyszłoby do głowy aby tak dofinansowywać TVN
17.03.2015, 22:56
To jest dobry przykład! Kobieciny porzuciły Kościół poszły w New Age i myślą, że przez samo to stały się wybitnymi specjalistkami od nauki a już fizyki w szczególności.
18.03.2015, 00:01
Nie wiem czy macie takie samo wrażenie ale mnie to się kojarzy ze skeczami Monty Phytona (szczególnie z tymi, w których występuje straszna baba grana przez Terry Jonesa).
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Wejdźcie sobie na monitor-polski.pl.
Spoiler!
A tak BTW. zauważcie, że tacy hochsztaplerzy to nie są ludzie pozbawieni rozumu. W USA rynek medycyny alternatywnej rośnie i w 2016 ma wynieść ok. 14 mld $. A wszystkie te kanały wróżbiarskie? W Polsce rynek usług ezoterycznych (czymkolwiek by te usługi nie były) wynosi ok. 2 mld zł, w USA 2 mld $, przy czym w Eur. Zach. i USA odnotowuje się wzrost rdr tego rynku i to całkiem pokaźny (w Polsce ok. 5%, w USA - 2%). Wszystkie te pierdy mogą mieć tylko i wyłącznie jeden cel - zarobkowy.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
20.03.2015, 19:20
Jak komuś pomaga, to widzicie coś w tym złego?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman EL
20.03.2015, 19:25
Łoś napisał(a):Jak komuś pomaga, to widzicie coś w tym złego?Pomaga temu, który tym handluje.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
22.03.2015, 14:08
exodim napisał(a):A tak BTW. zauważcie, że tacy hochsztaplerzy to nie są ludzie pozbawieni rozumu. [...]Oczywiście, że tak. Skojarzyły mi się dyskusje o "słodkiej idiotce" Dodzie; jak ona jest słodka idiotka to ja jestem Mikołaj Kopernik. Kobieta po prostu wie co się dobrze sprzedaje, a że dodatkowo nie ma skrupułów to przy tym nieźle zarabia. Ciekawostka: Z dokumentacji technicznej ustrojstwa (dost. w sieci): Środki ukazujące się na stronie terapeutycznej można wybrać w dwojaki sposób: • Poprzez generator, który automatycznie skanuje pole biologiczne i na zasadzie simile porównuje z Informacjami zawartymi w bazach danych. • Poprzez własny wybór z baz danych wg przez siebie stosowanej metody: np. testowanie, kinezjologia itd. Software zawiera 5 baz danych: • Afirmacje • Obciążania • Homeopatyczne zwierciadło duszy • Sabotaż • Porada dla przedsięwzięcia (działalność gospodarcza) Obecnie dysponujemy ponad 200 bazami danych. :8O:
22.03.2015, 14:27
No to jest dość ciekawe. Taniej by może wyszło takie kłanteki kupić niż rakiety JASSM.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|