bert04 napisał(a): Najgłupszym z zaleceni (poleceń?) jest "Angażuj kolegów LGBT+ w rozmowy na temat ich partnerów (rodzin)". Nie wiem, jaki baran ten punkt wtrynił, ale nic tak nie podkreśla, że ktoś jest odmieńcem, jak wypytywanie go o sprawy typu "a kto u was gotuje i sprząta?" (tak, wiem, pojechałem stereotypem, ale raczej nie chodzi o wypytywanie o preferencje łóżkowe).Rzeczywiście niektóre zalecenia można uznać za niefortunnie sformułowane, ale nie widać tam żadnych przymusów, przykazań czy poleceń. Podejrzewam, że Ikei generalnie chodziło o zwrócenie uwagi na problem dyskryminacji i tolerancji i pewnie można byłoby to zorganizować lepiej. Przypomina mi się serial "Przyjaciele" i wątek Rossa, który rozwiódł się z żoną ponieważ ta zadeklarowała że jest lesbijką i porzuciła go dla kobiety. Później okazało się że była z nim w ciąży. To był chyba 1994 rok, czyli 25 lat temu twórcom nie wadziło, że dwie kobiety mogą wychowywać dziecko. Tymczasem u nas ciągle wielu ludziom z powodów religijnych przeszkadza co robią prywatnie oraz jak żyją inni ludzie i są na tyle niedorozwinięci społecznie, że muszą reagować rzucając prymitywne "zaklęcia" biblijne.
Prawica przeciwko kapitalizmowi
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości