bert04 napisał(a): Najgłupszym z zaleceni (poleceń?) jest "Angażuj kolegów LGBT+ w rozmowy na temat ich partnerów (rodzin)". Nie wiem, jaki baran ten punkt wtrynił, ale nic tak nie podkreśla, że ktoś jest odmieńcem, jak wypytywanie go o sprawy typu "a kto u was gotuje i sprząta?" (tak, wiem, pojechałem stereotypem, ale raczej nie chodzi o wypytywanie o preferencje łóżkowe).
Tu raczej chodzi o to, żeby z współpracownikami nieheteronormatywnymi prowadzić normalne rozmowy na temat ich prywatnego życia, tak jak rozmawia się zwyczajnie o tym z pracownikami hetero. Chodzi o to, żeby osoby LGBT+ nie musiały ukrywać swojego prywatnego życia i czuły się akceptowane, mogąc pogadać o tym co tam w ich życiu się dzieje, tak samo jak rozmawia reszta. Żeby nie unikać poruszania z nimi takich zwyczajnych tematów.
Sam tutaj dałeś Bert świadectwo o sobie i swojej baranowatości w tych kwestiach.
bert04 napisał(a): Pytanie o "preferowany zaimek"... tak, na pewno, spytam się kobiety, czy chce być nazywana "on" czy "oni", to się obrazi na aluzję, że wygląda zbyt męsko albo jest za gruba. A od faceta dostać w mordę, lub przynajmniej ostrą odzywkę.
Eeee, ale zauważyłeś, że mowa jest o rozmowach z osobami transpłciowymi?
Może było warto zacząć od tego: niech Twoi nieheteronormatywni współpracownicy czują się akceptowani jako tacy. To dobry wstęp do tego, żeby uniknąć podobnie niezręcznych sytuacji, żeby ktoś mógł otwarcie powiedzieć, że czuje się źle w skórze kobiety/mężczyzny, żeby mogła/mógł zamanifestować to swoim sposobem bycia, noszenia się. Warto zacząć od tego, że to są ważne kwestie, o których można bez wstydu rozmawiać i nie obrażać się na zadane pytania.
I jak zawsze w podobnych kwestiach relacyjnych, trzeba tu wyczucia. Tu się nie da stworzyć ścisłych wytycznych.
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315