DziadBorowy napisał(a): A to nie jest tak, że sam sobie takich wybierasz i oznajmiasz "oto to całe LGTB", nie dostrzegając normalnej reszty. Wiadomo, że w mediach im głupsza wypowiedź tym donośniej ją będzie słychać. Wydaje mi się, że popełniasz taki sam błąd jak ci, którzy w marszu niepodległości dopatrzyli się 100 tysięcy faszystów.
Jest tak. Podobnie też jak ktoś cały kościół utożsami z Rydzykiem albo pedofilnym klerem.
Przyznaję się bez bicia, że posługuję się tu niezweryfikowanymi gruntownie uogólnieniami i ekstrapolacją. Jestem świadom, że pośród ludzi LGBT są tacy i sracy, o rożnych poglądach. Nie znam dokładnych proporcji.
Gawain napisał(a): Natomiast zorganizowane jednostki skupiają właśnie wszlkiej maści dziwaków z poczuciem misji. Albo krzywdy. Albo i jedno i drugie.
Tak. Mając paru znajomych w różnych partiach politycznych mogę nawet pokusić się o stwierdzenie, że nawet każda jedna głupia, zwykła partia zalatuje trochę sekciarstwem i to czasami wychodzi z tych ludzi.
DziadBorowy napisał(a): Nie dostrzegam tej nadreprezentacji. Czytam sobie czasem dla pluralizmu światopoglądowego Krytykę Polityczną i jak radykałowie chcący np zakazać osobom prywatnym posiadania samochodów się tam zdarzą to jednak jest to max 20% całości.
Ale co piąty to i tak bardzo dużo. Chociaż tych z KP jest mało, więc co piaty może oznaczać, że w sumie jest ich aż dwudziestu

DziadBorowy napisał(a): Dla jednego przykładowo podatek od produkcji przemysłowej mięsa będzie normalnym postulatem z którym można się zgadzać lub nie, dla innego będzie to przykład na oderwanie od rzeczywistości i dowód na to, że mamy kolejnego "jebniętego lewaka" W ten sposób osoba bardziej przesunięta na prawo będzie dostrzegała więcej "jebniętych lewaków" niż centrowiec.
Odnoszę wrażenie, że jebnięci lewacy są ostatnio o wiele bardziej aktywni niż np. jebnięci prawacy sprzeciwiający się aborcji, biegający po mieście z ogromnymi zdjęciami rozwalonych płodów.
Potrafisz podać przykład jakiejś ostatniej większej aktywności prawackich szurów?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać