lumberjack napisał(a): Atom jest doskonałą alternatywą dla wyngla i OZE.Jest alternatywą. Ale nie jest alternatywą odnawialną. Więc jeśli nie będziemy mieli opłacalnej fuzji, to uran i tor szybko się wyczerpią.
Cytat:Smog z miast nie zniknie, bo nie bierze się z diesli tylko z pieców kopciuchów.To wskaż mi tych, którzy są przeciwnikami diesli, ale zwolennikami pieców kopciuchów.
Cytat:Super pomysł, dojebać ludziom, których nie stać na nowego elektryka, karę finansową za bycie biedakiem posiadającym stary samochód.No przecież za posiadanie samochodu póki co kar nie ma. Obciążenia dotyczą tych, którzy kupując nowy samochód wybierają diesla.
Cytat:Dla ciebie to jest socjalliberalizm, dla mnie typowy bezmyślny socjalizm.Jednakże nie ma to nic wspólnego z komunizmem. Zatem nie psuj pojęć, bo ludzie gotowi pomyśleć, że komunizm to naprawdę był system, w którym najgorszą uciążliwością były podatki.
Cytat:Tak jak się odróżnia niematsukę od matsuki. Jedna osoba dostrzega błędy swojej argumentacji, druga stale ignoruje cudze argumenty i jak mantrę powtarza swoje prawdy.Aha. Czyli Ty zaliczasz się do…?
Cytat:Ok. Czy widać już aby coś zmieniło się na lepsze?A proces legislacyjny w USA jest na tyle szybki, żeby się zmieniło?
Cytat:Policja w USA nieraz zabiła jakiegoś białasa i żadnej fali oburzenia nie byłoOczywiście nieprawda. Np. po zabiciu Daniela Shavera oburzenie było. Owszem – nie było protestów aż na taką skalę.
Cytat:Chodzi ci o OZE? Chyba coś mnie ominęło, bo o ile wiem nauka i inżynieria nie odpowiedziały na pytanie jak sobie radzić z utylizacją zużytych OZE.Ale konkretnie czego? Bo to dość szerokie pytanie.
Cytat:Mam marzenie, żeby mieć fajny własny dom z dużym garażem i warsztatem. Wygeneruje to więcej śladu węglowego niż siedzenie w bloku albo już zbudowanym starym domku.To zależy, jaki będzie standard energetyczny tego domku np.