lumberjack napisał(a): Oczywiście, że nie zasłużył i oczywiście, że jebać taką policję. I przydałaby się tam zmiana prawa, żeby nie byli tacy bezkarni.No spoko, ale jeśli w kolejnych zdaniach skupiasz się na papce propagandowej przeciwko protestom, to nie jest to nic więcej, niż lip service. "Mają rację i w ogóle, ale niech nie naruszają status quo".
lumberjack napisał(a): To już pisałem przecież, że dobrze by było zamontować policjantom minikamerki w mundurach.Kamerki w mundurach nic nie zmieniają lub paradoksalnie zwiększają brutalność. Floyda udusili w dzień, przy świadkach, którzy filmowali. Dlaczego coś takiego należy tolerować w kraju I świata? Jak zwrócić na to uwagę opinii publicznej, skoro od dekad większość ma to w dupie i istnieje jakiś kult-mit policjanta bohatera?
lumberjack napisał(a): A o tych falszywkach wspomniałem, bo Zefciu chciałby widzieć w Dzordzu odmienionego na lepsze człowieka. No niestety używanie falszywek na to nie wskazuje.Dosyć mało szkodliwe i prawdopodobnie nieświadome przewinienie w stosunku do jego przeszłości, do której przez kilka lat najwyraźniej nie wrócił. Wyjaśnij mi jeśli się mylę, ale uderzanie w sentymentalne tony jest w reakcji na ludzi, którzy powtarzają narrację, że w sumie nic się nie stało, a poza tym był <tu_wstaw_nic_nie znaczący_dla_sprawy_jego_zamordowania_fakt> i zrobił <tu_wstaw_akcję_za_którą_normalny_człowiek_nie_chciałby_być_skasowany_na_ulicy>.