lumberjack napisał(a): 1. Gdzie skupiam się na papce propagandowej? Tekst murzyńskiej działaczki z lat 60-tych z The Washington Post to papka propagandowa?Powtarzasz prawackie talking pointy, które są powtarzane między innymi po to, by nie zaadresować sedna problemu. "Protest tak, ale zamieszki nie", nieważne, że część z nich celowo(?) eskalowała policja lub zadymiarze, którzy wmieszali się w tłum. Floyd i tak był złym człowiekiem, więc nic się nie stało.
lumberjack napisał(a): 2. Przecież pisałem, że jestem za zmianą prawa i instalacją kamerek w mundurach policjantów. Jeśli to jest nienaruszanie status quo, to nie wiem co nim nie jest - wyjście na miasto i robienie rozpierduchy?Piszesz wiele rzeczy, nie zawsze ze sobą koherentnych.
lumberjack napisał(a): Nie zgadzam się. Wszystko dokumentują.I to, jak na razie, niewiele zmieniło. Może tyle, że wskazówka opinii publicznej w końcu się przesuwa na "wkurwieni", ale to przecież wg Ciebie niedobrze.
lumberjack napisał(a): Zawsze jest coś kosztem czegoś. Teraz kamerek w USA policjanty nie mają a brutalność i tak jest na wysokim poziomie.Nie widzisz sprzeczności w tym, że proponujesz instalowanie kamerek w mundurach w celu zmniejszenia brutalności policji, podczas gdy efekt jest odwrotny? Tak, to jest coś za coś - wydano pieniądze na kamerki, ale za to brutalność się zwiększyła. To jak współpraca z Sowietami - dajemy im nasze zboże, ale oni za to zabierają nam mięso.
lumberjack napisał(a): Nie wiem; nie jestem za tym, żeby to tolerować. Ja w ogóle nie lubię policji - nigdy w niczym mi nie pomogła, a jak wracałem z kumplem z baru, to zapakowali nas do suki i chcieli wkręcić w przewrócenie ogromnego kontenera na śmieci, aż w końcu po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach (nie wiem, bom trochę napity był żem) wyrzucić nas na drugim końcu Radomia. Raz se stałem pod klatką, czekałem na dziewczynę, to chcieli ze mnie dilera zrobić i prowokowali mnie do agresji mówiąc do mnie, że tak sobie czekam na nią a ona teraz pewnie się z innym rucha. Ja tam przy policji zawsze czuję, że coś mi grozi i gdyby tak wszyscy strażnicy teksasu nosili kamerki nagrywające ich walkę z przestępczością, to czułbym się bezpieczniej.Reels over feelz lumber. Nagrania z kamerek na razie są niedopuszczane jako materiał dowodowy, albo służą do propagacji uzasadnienia typu "patrz, podrapał się po tyłku, pewnie sięgał po broń".
lumberjack napisał(a): Okradając i rozpierdalając sklepy małych przedsiębiorców. Masowo, na skalę całego kraju. To byłby najlepsze rozwiązanie.Soft power zawiódł, a protesty częściowo zadziałały, chociaż powszechna narracja i tak już jest "violence & looting" i nic poza tym.
lumberjack napisał(a): Nie wiem, nie twierdzę przecież, że nic się nie stało.No ale przecież dawno temu popełnił przestępstwa, a poza tym dokonał wykroczenia.
lumberjack napisał(a): Dżordż nie powinien być zabity. Policjant powinien dostać karę śmierci. Nie podoba mi się tylko santosubitowanie Dżordża.Tak to już jest z katalizatorami takich wydarzeń. Nie jest to powód, by powtarzać prawackie talking pointy, które specjalnie wykolejają dyskusję.
lumberjack napisał(a): Wczoraj słyszałem jak LGBTowiec Trzaskowski opowiedział sie przeciwko adopcji dzieci przez pary homo, a "kąsęrwatysta" Duda opowiedział się uregulowaniem prawnym związków jednopłciowych pod warunkiem, że nie będą miały prawa do adopcji. Dwaj geniusze po prostu. Każdy teraz powie i obieca wszystko, każdy ma już tak uniwersalne poglądy, że aż żadne. Taki ten wybór, że chyba najlepiej będzie rzucić to wszystko i wyjechać w Bieszczady. Może i Boga bym tam znalazł, bo i on chyba się tam ukrywa przed tym pojebanym światem.Przecież nie od wczoraj śledzisz politykę, więc wiesz jak jest. Jak polityk obiecuje, że coś zrobi, to obiecuje. Ważne jest, co zrobi, czego się można po nim spodziewać. Spodziewasz się więcej dobrego/mniej złego od Dudy, czy od Trzaskowskiego? Nie, nie są tak samo chujowi, a branie na serio gadania 2 tygodnie przed wyborami jest dość głupie.