żeniec napisał(a):Przecież to jest meritum tej wypowiedzi? Pośrednio sugerujesz, że KKK nie jest dla mnie rasistowskie. Co do "dog whistling": tego typu bredzenie jest właśnie przykładem Twojego ideologicznego zacietrzewienia. Ty (Wy) stosujecie taką pseudo - argumentację a moja reakcja jest tego efektem na tą manipulację. Niby niewinne sugestie dotyczące KKK czy "zainfekowaniu rasizmem" to właśnie prymitywny przykład stosowania "dog whistling". W ten sam sposób traktuje się dyskutantów faszyzmem. Także sam siebie zaorałeś.Osiris napisał(a): Znowu KKK? Widzę że jesteś kolejny, który tak się lubuje w ich przypominaniu, może macie jakąś ukrytą fascynację?Alergiczna reakcja na dog whistling.
Swoją drogą, tak mocno udajesz oburzenie z powodu tego prztyczka, że znowu zapomniałeś się odnieść meritum.
"Such accusations can be a form of political correctness or gaslighting and are by their nature impossible to refute. An example is the accusation that using the phrase "international banks" is evidence of anti-Semitism."
Z mojej strony dodam tylko, że wszyscy zwolennicy "affirmative action" opartej na etniczności to rasiści.
Cytat:Który nie ma specjalnego znaczenia ani nie jest tematem, który omawiamy.
Kontekst historyczny nie ma znaczenia? To ja nie mam pytań. Wyobraź sobie, że jesteś świadkiem zamachu na Hitlera w 1944 r., ale nie wiesz kim on jest. Dla Ciebie będzie to próba zabójstwa, ponieważ nie wiesz co Adolf ma na sumieniu. Dla przeciętnego człowieka znającego kontekst historyczny udany zamach byłby pozytywnym wydarzeniem.
Cytat:Oczywiście było to błędem, ale z jakichś powodów tego błędu do końca nie naprawiono, więc najwyraźniej nie jest to uważane za błąd.Dwóch ostatnich prezydentów zrobiło bardzo dużo w tej sprawie. O dziwo, Trump nawet więcej niż Obama.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fair_Sentencing_Act
https://www.vox.com/future-perfect/2018/...ice-reform
Cytat:"Prawdziwy" rasizm tym się różni od "fałszywego", że jest wymierzony w nieczarnychJest to idiotyczny wniosek wyciągnięty z mojej wypowiedzi. Gdzie niby coś takiego sugeruję? Chyba szkoda czasu na tą dyskusję.
Cytat:Jej narracja nie jest (lub przynajmniej - nie tylko) konserwatywna, tylko alt-rightowa. Kłamie, powołuje się na nieistniejące statystyki, itd. Powinna Ci się podobać, bo ma te same talking pointy i uprawia to samo odwracanie kota ogonem, co Ty.Teraz pora na to by to udowodnić. Ale wątpię czy masz "jaja" by to zrobić.
Cytat:Co najwyżej drugorzędne. Intencje można sfabrykować, natomiast z konsekwencjami musimy się ścierać.Ja p******ę. Inaczej nie mogę tego skomentować. Wytłumaczę to łopatologicznie na przykładzie. Jestem snajperem, próbuję zdjąć groźnego terrorystę. Strzelam, okazuje się, że nie trafiam. Kula uderza w ścianę, odłamek przypadkowo uderza w niewinną osobę, która jest ranna i umiera. Czy to jest to samo, gdybym zamiast tego próbował zabić tą niewinną osobę?
Cytat:Prawo dyskryminuje mężczyzn, ale ta statystyka jeszcze nie pozwala takiego wniosku wysnuć. Należy sprawdzić, czy za te same przestępstwa kobiety i mężczyźni otrzymują tak samo srogie kary. Odpowiedź brzmi nie i można to sprawdzić empirycznie, tak samo jak w przypadku dyskryminacji czarnych.Doprawdy? https://fivethirtyeight.com/features/wom...be-either/
Chciałbym zobaczyć te dane empiryczne.
Cytat:Ależ oczywiście, że nie. Po prostu najpierw podajesz fałszywe dane z nacjonalistycznego blogu, a potem niepełne dane nie do końca dotyczące omawianej kwestii, niczego nie broniąc i niczego nie twierdzącPodałem fałszywe dane? Udowodnij to. Póki co, Ty nie podałeś żadnych danych, rzucasz tylko pustymi hasłami.
Cytat:Niebywałe, używa się propagandy do realizacji celów politycznych? No jak tak, to rzeczywiście rasizmu nie ma.Co ma jedno do drugiego?
Cytat:Istnienie takiego prawa jest problemem, nawet jeśli jest nieskuteczne.Przecież to nie jest tematem dyskusji - problem dotyczy tego, czy wprowadzono rasistowskie prawo. Zapomniałeś?
Cytat:Moim celem było wskazanie prawa dyskryminującego czarnych. Wskazałem, więc teraz przesuwasz poprzeczkę w górę - typowa nieuczciwa intelektualnie zagrywka.Że co wykazałeś? To gdzie są statystyki pokazujące, że czarni otrzymują większe kary więzienia od białych za crack?
Cytat:Zgadzasz się zatem, że prawo w USA dyskryminuje czarnych, czy nie?Dzisiaj nie, w przeszłości tak. Co do cracku to nie ma podstaw by twierdzić, że celem była dyskryminacja rasowa czarnych.