Osiris napisał(a): Oczywiście kłamiesz. Nie stwierdziłem, że jedynie deklaracja rasizmu jest dowodem na rasizm.Czyli nie wiesz sam, co gadasz:
Osiris napisał(a): Może zostać wyrażony słownie lub zachowaniem, oczywiście mogą być przypadki rasistów którzy maskują swoje poglądy i ale w takim przypadku nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić.(podkreślenie moje)
Cytat:To wszystko miało na celu danie Tobie do zrozumienia, że mogą istnieć inne wytłumaczenia od rasizmu systemowego.No mogą. Ale w przypadku pewnych statystyk w USA po prostu te wytłumaczenia nie działają.
Powtarzam – mamy statystyki wskazujące na to, że czarni są w USA traktowani gorzej. Podawanie jako kontrargumentu statystyk wskazujących, że są też inne dyskryminowane grupy ludzi na świecie to czysty łotabałtyzm.
Cytat:Wcale nie twierdziłem, że "biedni chłopcy z Anglii" cierpią z powodu systemowego rasizmu.A kto Ci zarzucał, że twierdziłeś? Mam wrażenie, że Ty w ogóle nie rozumiesz, co się do Ciebie mówi (a czasami też tego, co sam mówisz).
Tress byłaby doskonałą filozofką. W istocie, Tress odkryła już, że filozofia nie jest tak wartościowa, jak jej się wcześniej wydawało. Coś, co większości wielkich filozofów zajmuje przynajmniej trzy dekady.
— Brandon Sanderson
— Brandon Sanderson