Liczba postów: 9,489
Liczba wątków: 295
Reputacja:
19
Wyznanie: Ateista
Austriacka Szkoła Ekonomii się kłania.
http://mises.pl/
Hazuan napisał(a):Co sądzicie o ogólnej idei? Co z parytetem złota? Czy jest faktycznie cudownym lekiem na problemy ekonomiczne?
Jest lekiem na kryzysy wynikające z nieodpowiedzialnej polityki banków centralnych. Żeby rozwiązać resztę problemów ekonomicznych trzeba zrobić o wiele więcej.
Oto, co pisałem w 2006:
http://www.forum.ateista.pl/showthread.p...ryzys+2006
Dla ekonomistów szkoły austriackiej nadejście obecnego kryzysu, przy tak absurdalnie niskich stopach procentowych jak te FED'u od 2001, było oczywiste i nieuchronne.
Hazuan napisał(a):Czy istnieje gdzieś na świecie waluta oparta na jakimkolwiek parytecie?
Nie.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 7,984
Liczba wątków: 162
Reputacja:
3
Kilgore Trout napisał(a):artykułu nie czytałem ale wiem z pewnego źródla, że to wszystko prawda
prawda, nie wszystko, ale większość. rząd światowyc, chipy wszczepiane w ciało, totalna kontrola i nadzór, calkowicie elektroniczny pieniądz, częściowa redukcja populacji. Coś na wzór komunizmu. a na czele elity finansowe świata
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
EH
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Sądzę, że słabym punktem tychże elit będzie niepanowanie nad rozwojem intelektualno-emocjonalnym własnych dzieci. One im cały plan spierdolą...
Liczba postów: 1,612
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Na szczęscie nie ma takich technologii, które mogą zniewolić człowieka do końca. Nie sądzę, żeby Rosja i Afryka poddały się zniewoleniu przez NWO. Rosjanie najzwyczajniej wydrapią sobie czipy jak esperal... I dalej będą zagryzać ziemniaki i popijać wódkę.
Nawet jeśli 5% najbogatszych ma wszelkie instrumenty do tego, aby zniewolić 95 % populacji - nie sądzę, aby to się udało.
A że świat ewoluuje w kierunku ogłupienia i zniewolenia - to dla mnie normalne.
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:rząd światowyc, chipy wszczepiane w ciało, totalna kontrola i nadzór, calkowicie elektroniczny pieniądz, częściowa redukcja populacji.
oby jak najszybciej
kiedys mnie jako milośnika teorii spiskowych perspektywy NWO przerazaly, teraz w sumie nie wiem. Moze to nie taki zły pomysł żeby "elity" tego świata trzymały ludzkość krótko. Ludzkość to banda szaleńców, strzelają do siebie, zrzucają na siebie bomby, dewastują świat, zarzynaja bez żadnej refleksji miliardy istot a potem tańczą na lodzie z gwiazdami. Szaleństwo. Trzeba ich pilnować.
W kregach spiskowcow popularne jest wskazywanie na Georgia Guidstones, jako na takie zostawione na widok publiczny dogmaty mrocznego NWO więc mi sie one podobaja i je popieram i jesli rzeczywiscie mroczne NWO kieruje się nimi to mają mój głos i pierwszy stane w kolejce po chipa
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5414
- Utrzymujcie populację poniżej 500 mln w trwałej równowadze z przyrodą.
- Zarządzajcie mądrze reprodukcją — wzmacniając sprawność i zróżnicowanie.
- Zjednoczcie ludzkość nowym, żywym językiem.
- Obchodźcie się ze swą pasją, wiarą, tradycją i całością rzeczy ze spokojem rozumu.
- Chrońcie ludzi i narody uczciwymi prawami i sprawiedliwymi sądami.
- Pozwólcie rządzić się każdemu narodowi rozwiązując zewnętrzne kłótnie w sądzie międzynarodowym.
- Unikajcie niepotrzebnych praw i bezużytecznych urzędników.
- Równoważcie prawa jednostki z obowiązkami wobec społeczeństwa.
- Ceńcie prawdę, piękno, miłość, poszukiwanie harmonii z Nieskończonością.
- Nie bądźcie rakiem na Ziemi — pozostawcie miejsce dla natury, pozostawcie miejsce dla natury.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
3
TripleSix napisał(a):Na szczęscie nie ma takich technologii, które mogą zniewolić człowieka do końca. Nie sądzę, żeby Rosja i Afryka poddały się zniewoleniu przez NWO. Rosjanie najzwyczajniej wydrapią sobie czipy jak esperal... I dalej będą zagryzać ziemniaki i popijać wódkę.
nie koniecznie. jest jeden prosty trick by wszystkich udupić. Gdy całokształt płatności będzie dokonywany drogą elektroniczną a za kartę i dowód osobisty będzie służyć Ci Twój czip, nie będziesz mógł nic zrobić. Jedyna opcja to pójście w dzicz i tym samym całkowite opuszczenie cywilizacji.
Cytat:kiedys mnie jako milośnika teorii spiskowych perspektywy NWO przerazaly, teraz w sumie nie wiem. Moze to nie taki zły pomysł żeby "elity" tego świata trzymały ludzkość krótko. Ludzkość to banda szaleńców, strzelają do siebie, zrzucają na siebie bomby, dewastują świat, zarzynaja bez żadnej refleksji miliardy istot a potem tańczą na lodzie z gwiazdami. Szaleństwo. Trzeba ich pilnować.
wolisz zastępować niezorganizowane masowe szaleństwo w ściśle obliczone i skoordynowane masowe szaleństwo. To będzie nowy totalitaryzm. Jeśli mamy podobne źródła nie powinieneś mieć wątpliwości do czego się ograniczy wolność człowieka w tych czasach, i jakich środków użyją by zredukować populację.
Zegar tyka, jeszcze można ich powstrzymać. Za 30 lat to będzie już niemożliwe. Nie chce na starość zdychać w obozie koncentracyjnym.
(...)
EH
Liczba postów: 4,318
Liczba wątków: 26
Reputacja:
10
Seth napisał(a):Zegar tyka, jeszcze można ich powstrzymać. Za 30 lat to będzie już niemożliwe. Już jest to niemozliwe. Niestety - już spokojnie można powtózyć po senator Amidali z "Gwiezdnych Wojen" - "Spójrzcie jak umiera wolność - w burzy oklasków".
Cytat:Nie chce na starość zdychać w obozie koncentracyjnym.
Żeby jeszcze w obozie. Ale najpewniej wielu zostanie od razu zlikwidowanych "z uwagi na zagrożenie terroryzmem".
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Reputacja:
3
Marcin_77 napisał(a):Już jest to niemozliwe. Niestety - już spokojnie można powtózyć po senator Amidali z "Gwiezdnych Wojen" - "Spójrzcie jak umiera wolność - w burzy oklasków".
wiesz, teoretycznie władze nie mają jeszcze takich możliwości by stłumić ogólnoświatowe powstania. Rzeź elit które to sterują jest jeszcze potencjalnie możliwa. Gorzej z świadomością sytuacji u mas, takowej nie ma wcale. A jeśli się pojawi to pewnie za późno. Nadzieja w tym że wymknie im się to z rąk. I zamiast światowego państwa jakaś wojenka nuklearna
Marcin_77 napisał(a):Żeby jeszcze w obozie. Ale najpewniej wielu zostanie od razu zlikwidowanych "z uwagi na zagrożenie terroryzmem". \
ano możliwe, cała moja działalność internetowa i rozmowy telefoniczne są zapisane i skatalogowane. A jest w tym dość smaczków by jakikolwiek totalitaryzm jaki się wyłoni podpisał mój wyrok śmierci.
(...)
EH
Reputacja:
0
Seth napisał(a):Gdy całokształt płatności będzie dokonywany drogą elektroniczną a za kartę i dowód osobisty będzie służyć Ci Twój czip, nie będziesz mógł nic zrobić. Jedyna opcja to pójście w dzicz i tym samym całkowite opuszczenie cywilizacji.
No właśnie o tym pisałem. Do destylacji alkoholu i sadzenia ziemniaków nie jest potrzebna karta płatnicza.
Reputacja:
10
Seth napisał(a):wiesz, teoretycznie władze nie mają jeszcze takich możliwości by stłumić ogólnoświatowe powstania. Rzeź elit które to sterują jest jeszcze potencjalnie możliwa. Gorzej z świadomością sytuacji u mas, takowej nie ma wcale. A jeśli się pojawi to pewnie za późno. Nadzieja w tym że wymknie im się to z rąk. I zamiast światowego państwa jakaś wojenka nuklearna Masy nie mają świadomości. Dają się ogłupiac mediom - i mówię tu zarówno o tych "z lewa", co wierzą w to, że władze nic innego nie robia tylko myślą jak tu ludowi większą wolnośc dać i o tch "z prawa" co zdaje im się, że ich ulubieńcy "na górze" to jeden w drugiego patrioci, katolicy, ludzie z honorem i zasadami. Jedni i drudzy są z zimnym wyrachowaniem "dymani" przez media ma usługach partii politycznych, które to media mają za zadanie utrzymać sztuczny podział wśród narodu - na "POpaprańców" i "Pisiorów", na "liberałów" i "moherów", na "komuchów" i "patriotów", na "żydów" i "prawdziwych polaków", na "katolików" i "ateistów" - wreszcie na "ich" i "nas".
Bo tym mniejsza szansa, że lud się zbuntuje - im bardziej ten lud jest podzielony. Co jakiś czas popodpuszcza się jednych na drugich, pojudzi, wreszcie da im sie "Taniec na lodzie", "Plebanię" czy inne gówno dla uspokojenia nastrojów i ogłupienia.
Wówczas nie będzie ryzyka jakiegoś powstania ogólnonarodowego, bo nawet jak jedni się zbuntują to drudzy staną w obronie rządu i vice versa. Pamiętamy chociażby dyskusję jak Hujna Gronkowiec-Szmelc pogoniła straganiarzy w Wawie....
A tego się jeszcze elyty boją - ogólnonarodowego zrywu. Bo gdyby przyszło co do czego, to i milicji i wojska nie starczy a latarnie będą się uginać pod ciężarem.
Cytat:ano możliwe, cała moja działalność internetowa i rozmowy telefoniczne są zapisane i skatalogowane. A jest w tym dość smaczków by jakikolwiek totalitaryzm jaki się wyłoni podpisał mój wyrok śmierci.
Dokładnie tak. W takich Stanach już byłbys sklasyfikowany jako "sympatyk terrorystów" i mogłoby być nieciekawie.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Reputacja:
0
Cytat:Masy nie mają świadomości.
A ty czym konkretnie sie roznisz od tych mas oprocz tego że jesteś taki "świadomy"? Bo ide o zakład że niczym, jedynie w internecie możesz sobie opowiadać jaki jesteś wyjątkowy i budować jakiś swój wizerunek opozycjonisty wobec "mas" i "elit" a na codzień twoje życie i życie mas to to samo.
Ah no i nie głosujesz, taki to jesteś "radykał"... Tu się twój "radykalizm" zaczyna i kończy, na ciepłych bamboszach i różnych banalnych konstatacjach wygłaszanych w internecie. Jesteś taki mądry i widzisz wydarzenia takimi jakie są to napisz książkę o tym. A nie, przecież pisanie książek jest dla "elyt".
Cytat:ano możliwe, cała moja działalność internetowa i rozmowy telefoniczne są zapisane i skatalogowane. A jest w tym dość smaczków by jakikolwiek totalitaryzm jaki się wyłoni podpisał mój wyrok śmierci.
Nie pochlebiaj sobie, nic ci się nie stanie bo prawda jest taka że nie stanowisz żadnego zagrożenia dla systemu.
"działalność internetowa" to w ogóle świetne stwierdzenie.
Cytat:wolisz zastępować niezorganizowane masowe szaleństwo w ściśle obliczone i skoordynowane masowe szaleństwo. To będzie nowy totalitaryzm. Jeśli mamy podobne źródła nie powinieneś mieć wątpliwości do czego się ograniczy wolność człowieka w tych czasach, i jakich środków użyją by zredukować populację.
Co będzie to ty nie masz pojęcia. Wszyscy wieszczą zagłade jakby conajmniej Rzym upadał i świat się kończył a dalej już tylko barbarzyństwo i horror. Takie gadanie niczym się nie rózni od dajmy na to przepowiadania końca w 2012 roku, te same lęki jakieś, te same projekcje przestraszonych, ograniczonych umysłow. Co się dzieje, nadciąga zagłada/dzień sądu/obozy koncentracyjne/totalitaryzm. Wszystko to jest już za rogiem. A ja to widze bo jestem bardziej świadomy od mas.
Nie chce mi się już brać udziału w tej głupiej zabawie która w gruncie rzeczy ma na celu jedynie samodowartościowanie się ("JA widzę jak jest naprawdę, widze ukryte przed masami mechanizmy świata a reszta to bezmyślne owce") ludzi którymi targają frustracja i lęk.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
3
Kilgore Trout napisał(a):Ah no i nie głosujesz, taki to jesteś "radykał"... Tu się twój "radykalizm" zaczyna i kończy, na ciepłych bamboszach i różnych banalnych konstatacjach wygłaszanych w internecie. Jesteś taki mądry i widzisz wydarzenia takimi jakie są to napisz książkę o tym. A nie, przecież pisanie książek jest dla "elyt".
czy człowiek musi dokonywać zamachów terrorystycznych by w takiej sytuacji brać go na poważnie? Wtedy byś okarżał go o szaleństwo, działanie na szkodę owych uciskanych mas czy odwracanie próbę zmiany nieuchronnego kierunku dziejów.
Kilgore Trout napisał(a):Nie pochlebiaj sobie, nic ci się nie stanie bo prawda jest taka że nie stanowisz żadnego zagrożenia dla systemu.
masowe groby i obozy koncentracyjne były i są pełne ludzi nie stanowiących zagrożenia dla systemu :]
Kilgore Trout napisał(a):Co będzie to ty nie masz pojęcia. Wszyscy wieszczą zagłade jakby conajmniej Rzym upadał i świat się kończył a dalej już tylko barbarzyństwo i horror. Takie gadanie niczym się nie rózni od dajmy na to przepowiadania końca w 2012 roku, te same lęki jakieś, te same projekcje przestraszonych, ograniczonych umysłow. Co się dzieje, nadciąga zagłada/dzień sądu/obozy koncentracyjne/totalitaryzm. Wszystko to jest już za rogiem. A ja to widze bo jestem bardziej świadomy od mas.
hmm pomyśl Kilgore, udowodniłeś że jesteś zbyt inteligentny na naiwny idealizm
dlaczego państwo światowe celem realizacji swoich postanowień i zachowania swojej władzy nie miałoby sięgać po totalitaryzm?
Dlaczego przy centralnie sterowanym państwu światowym nie miałby się rozwinąć totalitaryzm?
Kilgore Trout napisał(a):Nie chce mi się już brać udziału w tej głupiej zabawie która w gruncie rzeczy ma na celu jedynie samodowartościowanie się ("JA widzę jak jest naprawdę, widze ukryte przed masami mechanizmy świata a reszta to bezmyślne owce") ludzi którymi targają frustracja i lęk.
heh, gdyby było wiadomo choć więcej ponad ten szczyt góry lodowej skąpanej w mgle. Lecz nie, są strzępy informacji i poszlaki, a przez to mglisty obraz sytuacji i tym samym niepewność co dokładnie nastąpi. A widać że szykuje się coś. Jak tu nie być targanym lękiem i flustracją gdy masz świadomośc że to co wciskają nam media i przywódcy to bujdy, a prawdziwa polityka i rządy na które nie mamy żadnego wpływu rozgrywają się za naszymi plecami?
(...)
EH
Reputacja:
0
W historii cywilizacji nie można było utrzymać jakiegoś stanu przez długi okres czasu. Cywilizacje padają, na ich gruzach rodzą się nowe. Totalitaryzm jest wypierany przez demokrację i odwrotnie.
Zagłada ludzkości nie jest jakimś irracjonalnym pomysłem. Mam na myśli autodestrukcję homo sapiens. Uważam, że do tego zmierzamy. Przynajmniej skończy się maltretowanie Boga/Bogiem.
Reputacja:
10
Pstrągu, masz rację, mój "radykalizm" to ciepłe papucie, rodzinka i wyrażanie swoich frustracji i lęków na forach. Dobre i to, kto wie, czy za dekadę będzie to mozliwe.
Nie mów, że Ty też nie widzisz tego, że media ludxmi manipulują, że utrzymuje sie sztuczne podziały i systematycznie te narody ogłupia. Nie udawaj nawet, że taki gośc jak Ty, taki cynik i przebiegła bestia - dał się wciągnąć w ten polityczno-medialno-społeczny syf, w ta psychozę bo kuźwa, nie uwierzę.
Jak pisał Seth - COŚ wisi w powietrzu, coś się szykuje. A jak tak widzi się symptomy - to nie wróżą one wiele dobrego. Może nie będzie to "Orwell" - ale wesoło nie będzie. I po raz pierwszy człowiek, który przez setki lat wciąż walczył o wolność i wyzwolenie - ta wolność przynajmniej w dużej części sam odda z uśmiechem na ustach.
Reputacja:
0
Cytat:czy człowiek musi dokonywać zamachów terrorystycznych by w takiej sytuacji brać go na poważnie?
Chodzisz do pracy, płacisz podatki, nic się nie awanturujesz tylko sobie coś bąkniesz w internecie - jeśli realizujesz taki scenariusz to jesteś dobrym obywatelem demokratycznego państwa.
Taki bunt przeciwko systemowi to w ogóle nie jest bunt, robisz tylko to na co ci system pozwala i uważasz to za radykalizm? Nic ci za pisanie głupot w internecie nie grozi, nikt nie wpadnie o 6 rano do ciebie i nie pokaże ci logów z ateisty na dowód działalności antypaństwowej, system ci pozwala pisać w internecie. Gdyby ci ktos zabronił możesz się nawet ODWOŁAĆ DO SYSTEMU i on zrobi porządek z tym kimś żebyś mogł dalej swobodnie być buntownikiem.
Cytat:masowe groby i obozy koncentracyjne były i są pełne ludzi nie stanowiących zagrożenia dla systemu
Widocznie jednak stanowili zagrożenie. Żydzi np. byli zagrożeniem dla czystości rasowej ubermenszów a nawet dla całej cywilizacji.
Cytat:dlaczego państwo światowe celem realizacji swoich postanowień i zachowania swojej władzy nie miałoby sięgać po totalitaryzm?
a gdzie masz to "państwo światowe" i jakie są jego "postanowienia"? Oglądałeś "Zeitgeist" przed nocą i miałeś złe sny?
Zreszta nawet hipotetycznie jest oczywistością że państwo państwu nie równe. Trzecia Rzesza różni się od Trzeciej Rzeczypostopolitej. Państwo światowe nie musi być totalitarnym piekłem, może być liberalną socjaldemokracją i takim też chciałbym żeby było i jeśli za przykład weźmiemy UE na to też się zanosi. Zobacz co głosi chociażby Karta Praw Podstawowych żadne obozy koncentracyjne nie nadchodzą*.
Cytat:heh, gdyby było wiadomo choć więcej ponad ten szczyt góry lodowej skąpanej w mgle. Lecz nie, są strzępy informacji i poszlaki, a przez to mglisty obraz sytuacji i tym samym niepewność co dokładnie nastąpi. A widać że szykuje się coś.
Dobrze powiedziane, fantomy we mgle, wróżenie z fusów, stosy bredni chaotycznie czerpanych z internetu i projekcje własnych lęków.
*choć oczywiście MOŻE się zdarzyć że nadejdą ale do tego potrzebna by była jakaś katastrofa, załamanie systemu, krach ekonomiczny, coś co naprawdę wstrząsnęłoby obecnym trendem.
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Stopień skomplikowania rzeczywistości, stanu technologii, nauki, sytuacji społeczno-gospodarczej w dzisiejszych czasach jest na tyle wysoki, że nikt nie jest w stanie tego ogarniać, a co dopiero kontrolować.
Ostatnio dostrzegłem, że ja wychowywałem się w INNEJ rzeczywistości niż moi 12-letni znajomi. Ich pierwszym znajomościom i przyjaźniom towarzyszyła komunikacja poprzez terminale podłączone do światowej sieci, miniaturowe, przenośne quasi-telefony. Jak tak gnającą rzeczywistość kontrolować?
A nowe technologie będą jeszcze nadchodzić i nikt nie jest w stanie przewidzieć dokładnego kształtu świata jaki będzie pod koniec następnego dziesięciolecia. Co dopiero mówić o większych skalach czasowych.
Póki co trend jest taki, że w krajach Europy, Północnej Ameryki, Wschodniej Azji, mamy generalnie pokój i trochę narastających bzdurnych przepisów. Jednakże nawet to będzie ograniczane, gdy zacznie to naprawdę być kłopotliwe dla gospodarki.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
A prawda jest taka, że jesteście zbyt malutcy, by cokolwiek zrobić w kwestii ratowania świata. Naprawcie najpierw coś w swoim życiu, a potem bierzcie się za ratowanie świata.
Kiedy my, studenci biotechnologii, czytamy takie artykuły jak ten o NWO, cieszymy się że będzie praca po studiach
Liczba postów: 78
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Seth napisał(a):nie koniecznie. jest jeden prosty trick by wszystkich udupić. Gdy całokształt płatności będzie dokonywany drogą elektroniczną a za kartę i dowód osobisty będzie służyć Ci Twój czip, nie będziesz mógł nic zrobić. Jedyna opcja to pójście w dzicz i tym samym całkowite opuszczenie cywilizacji. Fajnie, a kiedy uciekniesz do dziczy ja przywitam cię: "Welcome in wild! "
Co do NWO, to oni najszybciej rozwalą ten świat... ale ja mam całkiem dobrą zdolność manipulacji psychiką, po prostu wiem co dany człowiek chciałby abym powiedział, zrobił aby do nich dołączyć. Więc możliwe, że uda mi się dołączyć do światowej elity i jakoś się uratować... od bidy jest też opcja "Welcome in wild! " :]
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
Sueroski napisał(a):od bidy jest też opcja "Welcome in wild! " :]
A co jeśli ten chip będzie tak głęboko zamontowany w mózgu, że nie będzie można się go pozbyć? A co jeśli cały mózg będzie chipem, w każdym neuronie będzie znajdować się organella odpowiedzialna za kontrolę umysłu (co byłoby najbardziej prawdopodobne)?
Liczba postów: 78
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Nie no ja mówię o takiej opcji, że w ogóle nie biorę chipa i uciekam do dziczy, gdzie mnie może nie znajdą ;p
|