To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urzędnik z polskiego MSW szaleje
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,P...caid=1ecb2

Czy to jest normalne? Napierdalanie do ciężarnych i dzieci bez ostrzeżenia? Mają kurwy kompleksy jakieś czy coś?

Już widzę ze byle pilasteropodobne stwory będą klaskać uszami że ktoś chce "zabijać dwóch za jednym strzałem", ale te uprawnienia to przesada.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Gdy nie ma czasu na ostrzeżenie i leci na ciebie baba z siekierą i albo ty albo ona,czy gdy leci na ciebie dzieciak i albo ty albo on, to czy jest ona w ciąży, czy on ma 11 lat , pociągnąć za cyngiel jest słuszne.Nie widzę nic złego w tym by prawo umożliwiało policjantom tak właśnie postąpić.A to że ginie dziecko i matka, to smutne ale nie bardzo mogę wymyślec inne rozwiązanie.Można by było bron zmienić na taką która skutecznie obezwładnia przęstępce ale go nie zabija. Ale nie wiem czy taka broń istnieje, która to by była równie skuteczna co broń palna.
Odpowiedz
Pan Kleks napisał(a):Gdy nie ma czasu na ostrzeżenie i leci na ciebie baba z siekierą i albo ty albo ona,czy gdy leci na ciebie dzieciak i albo ty albo on, to czy jest ona w ciąży, czy on ma 11 lat , pociągnąć za cyngiel jest słuszne.Nie widzę nic złego w tym by prawo umożliwiało policjantom tak właśnie postąpić.A to że ginie dziecko i matka, to smutne ale nie bardzo mogę wymyślec inne rozwiązanie.Można by było bron zmienić na taką która skutecznie obezwładnia przęstępce ale go nie zabija. Ale nie wiem czy taka broń istnieje, która to by była równie skuteczna co broń palna.

Ciężarna kobieta z siekierą na policjanta? To do beznogich i bezrękich ślepców głuchoniemych też niech mają prawo strzelać bez ostrzeżenia bo nie wiadomo czy taki nie uszkodzi tak kruchego i do niczego nie wyćwiczonego ciałka policjanta :roll:
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Nie, to nie jest normalne.
Po pierwsze, każde cywilizowane społeczeństwo dba z najwyższą troską kobiety w ciąży. Dotyczy to również każdego człowieka, który chce uchodzić za przyzwoitego.
Po drugie, policjant który nie jest w stanie skutecznie i bez użycia broni obezwładnić dziecko, to dupa jest a nie policjant.
I w ten oto sposób dochodzi do amerykańskich kuriozów, gdzie policjanci kopią staruszki i miotają paralizatorami w stojące na ulicy nastolatki...
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Zamilowanie policjantow do uprzykrzania zycia slabszym byle nie narazac sie na konfrontacje z prawdziwymi niebezpiecznymi przestepcami jest powszechnie znane. Nie wiedzialem, ze moze to siegnac poziomu takiej groteski.
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski!
Odpowiedz
Tgc napisał(a):Zamilowanie policjantow do uprzykrzania zycia slabszym byle nie narazac sie na konfrontacje z prawdziwymi niebezpiecznymi przestepcami jest powszechnie znane. Nie wiedzialem, ze moze to siegnac poziomu takiej groteski.

Dobrze powiedziane. Mniej więcej tak to widzę.
Odpowiedz
berzerker napisał(a):Ciężarna kobieta z siekierą na policjanta?

no, tak mnie sie powiedziało, może być że z uzi.

berzerker napisał(a):To do beznogich i bezrękich ślepców głuchoniemych też niech mają prawo strzelać bez ostrzeżenia bo nie wiadomo czy taki nie uszkodzi tak kruchego i do niczego nie wyćwiczonego ciałka policjanta

heheheh, no jak ma przed sobą przycisk detonujący, który może dotknąc spokojnie nosem, to nie widze przeszkód.
Odpowiedz
oho. Wybijanie zębów kolbą karabinu krzyczącej z przerażenia kobiecie to już widać za mało (słynna sprawa katowicka). Kolejny w punkt po tym w to pewnie strzelanie w samoobronie do karmionych piersią niewoląt.
Chyba ich do szczętu popierdoliło. Coś mi mówi, że to przygotowywanie gruntu pod ewentualne pacyfikacje masowych protestów czy czyste kasowanie niewygodnych ludzi. Będzie trup za trupem przy próbie ucieczki, czy stawieniu oporu.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Pan Kleks napisał(a):no, tak mnie sie powiedziało, może być że z uzi.

heheheh, no jak ma przed sobą przycisk detonujący, który może dotknąc spokojnie nosem, to nie widze przeszkód.

Jak wyjdziesz z narkotycznego sny to zacznij pisać dopiero. Ataki ciężarnych kobiet z siekierami, uzi, rusznicami i czołgami to taka powszechna rzecz, ze biedni policjanci muszą umieć się jakoś bronić przez tym szeroko znanym i spotykanym zjawiskiem. :|
Odpowiedz
Seth napisał(a):Coś mi mówi, że to przygotowywanie gruntu pod ewentualne pacyfikacje masowych protestów czy czyste kasowanie niewygodnych ludzi.
Otóż to. W związku z narastającym kryzysem i niezadowoleniem społecznym nasze "elity" zapewne obawiają się się demonstracji i strajków. Wobec tego chcą dać policji wolną rękę w tłumieniu takich wystąpień.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Tak sobie czytam te Wasze posty i nie rozumiem w czym halo? To po prostu kolejny etap zniewalania społeczeństwa. ONI traktują każdego jak potencjalnego debila (vide instrukcje mycia rąk, wymieniania żarówek, czy przymusowe zapinanie pasów) albo przestępcę (odciski palców w paszportach UE i zdjęcia niczym z kryminalnej kartoteki) W Szwecji po kilku napach na banki rozgorzała narodowa dyskusja czy aby nie zlikwidować gotówki bo to kusi przestępców przecież. Orwell się w grobie przewraca...
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):Jak wyjdziesz z narkotycznego sny to zacznij pisać dopiero. Ataki ciężarnych kobiet z siekierami, uzi, rusznicami i czołgami to taka powszechna rzecz, ze biedni policjanci muszą umieć się jakoś bronić przez tym szeroko znanym i spotykanym zjawiskiem. :|

gangster jest równie szeroko znanym i spotykanym zjawiskiem.
Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):Otóż to. W związku z narastającym kryzysem i niezadowoleniem społecznym nasze "elity" zapewne obawiają się się demonstracji i strajków. Wobec tego chcą dać policji wolną rękę w tłumieniu takich wystąpień.
Oczywiście według mnie takie uprawnienia nie są konieczne, ale tutaj już nie przemyślałaś zbytnio tego co napisałaś przy doszukiwaniu się przyczyn.
Ciężarnych kobiet i małych dzieci często nie interesuje zarówno latanie z bronią po ulicy, jak też latanie na pochody i manifestacje gdzie fruwają petardy, puszki z gazem i leje się woda z armatek.

Według mnie chcą mieć po prostu większą swobodę, ot cała filozofia.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Sajid napisał(a):Oczywiście według mnie takie uprawnienia nie są konieczne, ale tutaj już nie przemyślałaś zbytnio tego co napisałaś przy doszukiwaniu się przyczyn.
Ciężarnych kobiet i małych dzieci często nie interesuje zarówno latanie z bronią po ulicy, jak też latanie na pochody i manifestacje gdzie latają petardy, puszki z gazem i leje się woda z armatek.
W czasach niepokojów społecznych kobiety w ciąży i matki z dziećmi przyłączają się do protestów jako ostatnie- i są najbardziej zdesperowane.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):W czasach niepokojów społecznych kobiety w ciąży i matki z dziećmi przyłączają się do protestów jako ostatnie- i są najbardziej zdesperowane.

Dwa, przesuwa się granica dopuszczalności użycia ostrej amunicji. Skoro będzie można strzelać do kobiet w ciąży i dzieci, to coraz ciężej będzie można mówić o przekroczeniu uprawnień przy zastrzeleniu przecietnego człowieka. Po którym policjant rzecz jasna zezna że ten go zaatakował. Jeśli przypadkiem monitoring to gra, sąd radośnie odrzuci nagranie jako dowód w sprawie. Ten casus przerabialiśmy już przy okazji ostatniego Marszu Niepodległości.

Pan Kleks napisał(a):gangster jest równie szeroko znanym i spotykanym zjawiskiem.

no a co drugi gangster to baba w ciąży z M4 czy przedszkolak z kałachem
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):W czasach niepokojów społecznych kobiety w ciąży i matki z dziećmi przyłączają się do protestów jako ostatnie- i są najbardziej zdesperowane.
Przykłady weryfikujące ich udział i wyjątkową zapalczywość (a jednocześnie głupotę i narażanie dzieci na niebezpieczeństwo)?
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Ciekawe czy w ogóle wystąpił w przyrodzie polskiej taki przypadek, kiedy baba z brzuchem zabiła albo raniła policjanta?
Czy to jest tak jak z zakazem używania komórek na stacjach benzynowych, pomimo iż nigdy nie stwierdzono przypadku pożaru z tego powodu.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
MSW spadło chyba z nudów z krzesła, skoro nie mają innych pomysłów i wymyślają coś takiego, popieram istnienie i zwiększenie niektórych uprawnień policji, ale to jest kuriozum. Ja rozumiem, że kobieta w ciąży, pod wpływem hormonów mogłaby wyskoczyć z nożem na policjanta w warunkach ekstremalnych (nie mówię, że nagminne, ale może się zdarzyć), ale kutwa, strzelać do niej? Czytałem też dzisiaj o zdaje się 12 latku i 14 latku, zatrzymanych za kradzież samochodów i wymuszenia (tak, 12 i 14 lat), ale żeby do takich strzelać w razie czego? Pojebało? I niby to ma być wprowadzone ze względów bezpieczeństwa, bo terroryzm się szerzy...to ja już z rana się dowiedziałem co w UK ze względów bezpieczeństwa ludziom robią, stawiają im wyrzutnie rakiet (nie Stinger, czy RPG-7, wyrzutnie rakiet) na dachu domu, bez pytania kogokolwiek o zgodę. Do czegoś takiego ma u nas też dojść?

A co do brania udziału kobiet z dziećmi w protestach czy demonstracjach, to przypomina mi się zgodna z orzeczeniem sądowym likwidacja [url=http://www.youtube.com/watch?v=aMt-LKBiPjU][/url]KDT.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Sajid napisał(a):Przykłady weryfikujące ich udział i wyjątkową zapalczywość (a jednocześnie głupotę i narażanie dzieci na niebezpieczeństwo)?
Stocznia Gdańska i późniejsze wydarzenia stanu wojennego na przykład.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
A od kiedy to żyjemy w jakimś Afganistanie żeby kobiety w ciąży mogły stanowić poważne "zagrożenie terrorystyczne"? :roll:
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości